söndag 3 maj 2015

VM Österrike -Sverige 1-6. Liten Filip har blivit STOR i dubbel bemärkelse

(Bröderna Forsberg som små - Storebror Filip till höger. FOTO VIASAT)

ÖSTERRIKE-SVERIGE 1–6  (0-3, 0-3, 1-0)

MATCHEN: MMMM
(ja motståndet var klent men lekfullheten, spelglädjen och viljan att jobba sig in i mästerskapet plus galet fina mål ger högt betyg ändå)

MÅLVAKTERNA: Rene Swette, Österrike 75% & Bernhard Starkbaum, Österrike 100%  och Anders Nilsson, Sverige 93,33 %
DOMARE: Roman Gofman, Daniel Stricker

TRE BÄSTA I TRE KRONOR
MMM
Filip Forsberg, f
MM Anders Nilsson, mv
M Oliver Ekman Larsson, f och Joel Lundqvist, f

BÄST I ÖSTERIKE: Bernhard Starkbaum, mv (inbytt efter de sex svenska målen, höll nollan under sin del av matchen)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (13.38) Filip Forsberg (utan assist)
Filip toksågade sig själva efter första matchen men här visar han skills genom att finta det österrikiska försvaret till koner och sedan lyfta upp pucken i nättaket. Snyyygt.

0-2 (18.37) Oscar Klefbom (Mattias Sjögren, Jacob Josefson)
Sverige tar över mer och mer och då kommer Oscar Klefboms första mål i VM-karriären i hans fjärde match i Tre Kronor. Joel Lundqvist fick ingen assist men bäddar för målet genom att ta bort den spelaren som är bakom mål samtidigt som Jacob Josefson passar ner till sargen där, Mattias Sjögren fångar upp pucken och passar in i slottet där Klefbom glider in på rätt ställe och sätter 2-0.

0-3 (19.18) Anton Lander (Loui Eriksson, Filip Forsberg)
Det hann bara gå 41 sekunder så får nästa VM-debutant – Anton Lander – sätta 3-0. Filip Forsberg lägger en fin passning bakåt till Loui Eriksson som skickar vidare till Lander som som driver lite åt vänster så han hamnar bakom målvakten och kan lägga in pucken i övergiven kasse till 3-0.


ANDRA PERIODEN
0-4 (08.22) Filip Forsberg (Loui Eriksson, Oliver Ekman-Larsson)
En dribblingsraid som hette duga avslutat med en skott fint och en backhand som ställer den stackars österrikiske back som önskar han hade varit någon när Filip skickar in sitt andra mål för kvällen mellan benen på Swette i målet. (Filip berättade efteråt att han missade skottet därav hamnade pucken mellan benen. Jamen visst. Är man i zonen så är man!!!!!)

0-5 (09.13) Elias Lindholm (Utan assist)
Elias Lindholm bryter ett österrikiskt uppspel ute vid sargen, jobbar sig in framför mål, 
skottfintar en motspelare, lägger pucken under dennes klubba och sätter sedan pucken mellan benen på Swette. Korv med mos o extra räksallad

0-6 (11.14) Filip Forsberg (Anton Lander, Oliver Ekman-Larsson)
Hattrick av Forsberg som nu är uppe i 3+1. Även detta mål är en korvfest då Filip kommer helt fri och skickar såväl utespelare som målvakten Swette till korvskiosken på andra sidan stan innan han lyfter upp pucken i nättaket igen. Stackars Swette byts ut o ser närmast gråtfärdig ut på bänken då Bernhard Starkbaum får komma in i stället.

TREDJE PERIODEN
1-6 (13.17)  Dominique Heinrich (Konstantin Komarek, Manuel Latusa)
Sverige slog av på takten, spelade ett på tok för avvaktande försvarsspel och Heinrich får sätta ett slagskott. Synd på Nilssons nolla men ah. Ibland blir det så.

SKOTTEN:  17-41  (7-13, 4-14, 6-11)

UTROPSTECKNET!
Filip Forsberg! Toksågade sig själv vilket fick Mårts att fråga församlad media ” Vad hade han väntat sig? Att han skulle hänga tre puckar och dribbla upp försvaret på läktaren?”. Ja jo förmodligen. Var ju precis vad han gjorde idag. Det var en mäktig uppvisning av Filip gjorde hattrick, blåste bort det rödtröjade försvaret och fintade stackars Swette av isen. Och hade en assist dessutom. Heja!

FRÅGETECKNET?
Kommer inte på något. Fanns bara utropstecken i denna matchen! Enda jag undrar är ju om Filip Forsberg fortfarande spelar landhockey med kidsen på gatan när han är ledig? Skulle inte förvåna ett dugg.

CITATET
”Jag missade skottet så den gick in mellan bena. Den tar jag också”
(Filip Forsberg berättar i TV4 om sina mål, just här det andra. En backhand mellan benen på målvakten Swette. Lite sådär bara.)(Filip Forsberg visste tidigt vad som gällde. Gör 3+1 med väldigt väl förtjänt istid. Heja! FOTO VIASAT)

BONUSLÄNKEN:
Filip Forsberg lekte inte med badankor när han var liten. Han hade Gretzky och Lemieux i badkaret. Och grät floder när Sverige magplaskade i Salt Lake City.
För två år sedan fick jag äran att tillsammans med pappa Patrik Forsberg finta bort Filip när vi delade ut Guldgallret. Kolla gärna in det inslaget här. Finns många godbitar där med en 18-årig Filip.Inga kommentarer: