fredag 29 juli 2011

AIK först ut... uppdaterad med matchfakta

 ... av 08 lagen både på is och med matcher. Match nu i kväll (pågår i skrivande stund) mot Visby Roma på Gotland (Slite ishall).

Jag jobbade åt Expressen i går och i dag och har bland annat gjort en artikel inför AIK:s första match som ni hittar här.



Jag återkommer med snack om matchen, efter densamma. (om någon svarar, annars tar vi det i morgon) AIK vann för övrigt med 2-1 efter en mållös första period.

Målen
1-0 Alexander Nilsson. Visby Roma
1-1 Patrick Gozzi., AIK
1-2 Robert Rosén, AIK

Viktor Fasth stod första halvan av matchen, släppte in hemmalagets enda mål. Markus Svensson stod andra och höll nollan.

Lite småstökig match enligt de som var på plats, först fick AIKs Daniel Bång och Visby Romas Mikael Adamsson matchstraff, en stund senare fick Visby Romas Jani Pollari också matchstraff efter en spearing.

17 kommentarer:

Göran sa...

Skandalöst uselt att vinna med bara 2-1 mot ett sånt bajslag som Visby. Betänk att fjolårets premiär slutade 7-1 mot Nynäshamn som spelar i samma serie som Visby.
Videll känns som ett floppförvärv. Blir det inte bättre än så här till premiären tycker jag att Gozzi borde sondera terrängen vad gäller lediga tränare.
Helt ärligt alltså. Det funkar inte att ha en tränare som inte sätter samman Videll, Sandberg och Bång i en förstakedja.

Marie Hallman sa...

Göran: Eh med tanke på att AIK hann träna ett ispass igår och ett i förmiddags (om de nu körde det i dag, vet inte) så var det väl helt okej. Jag utgår från att du skämtar om tränarbytet?!

Niklas Persson sa...

Ojdå, här sågas det friskt efter 1 träningsmatch...

Det är väl ändå när säsongen börjar man ska vara som bäst.

Eller?

Göran sa...

Marie: Nej jag skämtar inte om tränarbytet! Det är självklart att Videll, Bång och Sandberg ska spela i samma kedja. Given spetsfemma som förstalina. Om Melin sätter samman någon annan kedja än det är det faktiskt ett grovt tjänstefel av honom och då kan han inte ha jobbet kvar.

Marie Hallman sa...

Göran: Men hallå. Vi snackar träningsmatch ett! Hela försäsongen är till för att testa och sedan när får en hockeytränaren inte vara lite flexibel och testa olika möjligheter? jisses.

Göran sa...

Marie: Varför så förvånad. Som AIK-tränare är kraven höga. Skyhöga. Vi ska fanimej inte bli sämre än förra säsongen då vi kom fyra. Det kan dif och såna lag pyssla med. Nu är det SM-guld som gäller. Och då vi piskade Nynäshamn med 7-1 förra året och kom fyra men nu vinner med bara 2-1, då känns det rent spontant som att denna säsong kommer att gå sämre än den senaste TROTS att man värvat en sniper som Videll. Men matchas han bara rätt så ska han kunna göra braksuccé och en rätt matchning är med Bång och Sandberg.

Och ja. Träningsmatcherna är till för att spela samman ett lag till kommande säsong och det är då man måste sätta kedjorna och inte hålla på och hatta runt. Videll, Sandberg och Bång i första. Ahlströmarna och Steen i andra. Nordström (fram tills McDonell kommer), Rudslätt och Gynge i tredje och Salmonsson, Rosén och Blomdahl i fjärde. Självklara kedjor som vilken lekman som helst kan sätta samman.

Marie Hallman sa...

Göran: Jisses. Hur som helst så fick Sampa, Bång och Videll spela ihop. i tredje. TIlls Bång drog på sig matchstraff... och alla som kan något om hockey vet ju att det är stor skillnad på försäsong och riktig säsong. Inte minst vad gäller resulaten.

Johan sa...

Göran, maken till större rättshaverist har jag sällan skådat. Är du på allvar? Skriver du arga insändare i lokaltidningen också? Det är första träningsmatchen, med betoning på träning. Jesus!

Micke sa...

Göran, du har ju absolut nollkoll. Nynäshamn spelade i divisionen UNDER Visby Roma det året och hade ett långt sämre lag då, och Visby Roma höjde sig ända till kval mt allsvenskan i våras samt spelade lika jämnt mot andra ES-lag förra året med ett SÄMRE lag än idag...

E sa...

Göran är en riktig praktidiot som troligen är difare eller bajare och är sur.

Finns ingen i AIK led som har dessa åsikter som han har.

Och finns det så kom aldrig mer till Hovet. Idiot.

Marie Hallman sa...

Johan, Micke och E: Ja det känns troll lång väg.

DanieLos sa...

Någon som vet om det var Pascal Muller-Larsson som vaktade Visby/Romas mål?

DanieLos sa...

Göran, Elitseriens grundserie summeras i mars! Slutspelet sumeras i april... Det är JULI! Vakna förf-n....

Kürt Kringel sa...

Bra där göran...

Marie Hallman sa...

DanielLOs Nä det var enligt (en minst sagt enögd) artikel på Helagotland.se Joakim Åkerblom som stod

Anonym sa...

Pelle tycker väl att Visby är bättre än HV71.... Lol

Greken sa...

Göran måste ha varit sjuk när han skrev här. Utan Gozzi och Melin hade vi inte varit där vi är nu.