onsdag 13 juli 2011

Silly season DIF: Zibanejads agent: "Vi får se vad både Ottawa och Mika vill"

 
(Kontraktet klart men oklart vad som händer med Zibanejad nu. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Kontraktet är underskrivet och klart men vad som händer nu med Mika Zibanejad, är inte klart ännu. Det säger hans agent Erik Ryman till bloggen:

– Vi vet ingenting just nu mer än att han kommer hem till Sverige i helgen. Han har ju avtal med Djurgården så ska han spela i Sverige så finns det bara DIF, men när det gäller NHL så får vi se vad både Ottawa och Mika vill.


NHL-lagen kan, enligt det NHL-avtal som finns, skriva kontrakt med de spelare som draftades i år fram till och med dels den 15 juli och dels den 15 augusti.
Skriver man kontrakt före 15 juli så kan spelaren plockas över under det kommande året utan att det kostar NHL-klubben någonting, skriver man kontrakt mellan 15 juli och 15 augusti måste NHL-klubben betala extra för att ta över spelaren.

 Att Ottawa valde att skriva kontrakt redan nu innebär alltså inte med automatik att Zibanejad drar över utan är mer ett ekonomiskt smart drag då Ottawa nu får möjlighet att antingen ta över honom till hösten eller till exempel låna ut spelare över vintern, vänta till i vår och ta över spelaren till ett eventuellt slutspel, precis som Chicago gjorde i våras med Marcus Krüger utan att behöva betala extra cash till Djurgården för det.

Handlingsutrymmet blir med andra ord större för NHL-klubben när man skriver kontraktet nu.

Men vill Zibanejad åka redan nu, så får han göra det. Djurgården kan inte sätta stopp för det.

 – Det stämmer. Mika kan, enligt avtalet, åka om han vill. Men sedan får vi se om han vill åka redan nu och givetvis också vad Ottawa vill. Vi har inte pratat någonting om det ännu, säger Erik Ryman.

Å andra sidan så hävdade Djurgården redan i februari när avtalet med DIF skrevs (och de hävdar det fortfarande) att du (agenten) och Mika har lovat att stanna även kommande säsong? Så här skrev DIF på sin hemsida " Vi har pratat med Mika och hans agent om nästa säsong och där har vi fått ett löfte om att han kommer att stanna kvar i Djurgården."
 – Fast vi har inte lovat någonting. Mika har sagt att han vill spela i Djurgården men det var ju helt andra förutsättningar när det avtalet skrevs. Nu har han gått som sexa i draften, det fanns klubbar som ville se honom som topp tre. Så var det inte då (i februari). Det var ett annat utgångsläge då än det är nu, säger Ryman och fortsätter:

 – Det var väl ingen som trodde – då – att han skulle gå i en första runda och vem trodde då på topp sex? Ingen ju. Men vad som händer nu återstår att se, det är upp till Ottawa och Mika och vi måste vara smarta också och fundera på vad som är bäst för Mika. Är det att åka eller att stanna? Vi får se.

Vad har Ottawa sagt då?
– Ingenting egentligen. De har sagt att han ska åka till camperna men det är än så länge det enda, så vi får se. Jag har inte hunnit prata med Mika än heller så det går inte att säga mycket mer än så.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror han drar. Hatar plast-nhl mer för varje säsong som går.

Anonym sa...

Vadå vi får se vad som händer?! Få tummen ur röven för helvete och bestäm er, annars sitter Djurgårn i skiten, i år igen..

Anonym sa...

FÖR FAAAAAAAAN.

Jävla idioti.
Är riktigt jävla förbannad just nu efter ha läst lite citat.

"men det var ju helt andra förutsättningar när det avtalet skrevs. Nu har han gått som sexa i draften, det fanns klubbar som ville se honom som topp tre"

Förklara för mig hur i helvete det kan ändra ett löfte? Som att jag skulle köpa min matchbiljett men bara betala den om vi vann matchen..

Varför går man ens ut då och säger "Det finns inget annat än DIF för mig nästa säsong, NHL får vänta" om det inte är något man står för?

Mika:
Hora eller hjälte - Du väljer.

Vi får väl se om han blir utlånad nu då..

Peter sa...

Ryman var ett stort skämt som spelare och han verkar vara ett ännu större som agent vilket jag trodde var omöjligt men uppenbarligen inte.


Vad är poängen med ett avtal om man sen säger nej det har hänt lite saker på vägen så vi kommer inte fullfölja avtalet.

Jävla idiot rent ut sagt.

Charlie sa...

Mikas agent Erik Ryman verkar vara en oseriös stolle. "– Det var väl ingen som trodde – då – att han skulle gå i en första runda och vem trodde då på topp sex?"

Mika tippades som en förstarunda av i princip hela hockeyvärlden. Men hans egen agent hade alltså ingen aning...yeah right. Ryggradslösa kräk som vanligt, agenter...

Man blir så less, så lite respekt för de svenska klubbarna. Tur att en och annan (likt Marcus Krüger) står för sina ord och agerar som de säger. Annars hade man nog tröttnat helt och skitit i hockeyn till slut för det finns ingen mening att endast stödja sånt här respektlöst och otacksamt beteende.

Marie Hallman sa...

Anonym: Nja men helt säkert är det inte, Ottawa tänker kanske lite mer långsiktigt än vad vi tror. Kan man hoppas.

Anonym: Det är ju inte bara upp till MIka utan upp till Ottawa också. Tyvärr.

Anonym, Peter och Charlie: Agenten Ryman syftar på vad som sas när DIF förlängde Zibbes kontrakt vilket gjordes i början av FEBRUARI. Vid den tidpunkten trodde nog ingen att han skulle gå som sexa, han fick ju inte ens en plats i JVM laget, ansågs inte mogen för Tre Kronor i LG Games... och platsade så sent som i april inte i Tre Kronors VM-lag. Sedan har det bara skenat från U18-VM i april och framåt känns det som.

Men det kan ju hända att både Ottawa coh så småningom Mika inser att det smartaste är att stanna på lån ett år till. Att det lönar sig i längden.

Charlie sa...

Marie:
Mika var en solklar förstarunda redan innan förra säsongen började. Finns svart på vitt i alla inför draften-rapporter som de olika scoutingbyråerna släpper. Ryman är såklart inte ärlig med att det var en överraskning baserat på vad som sades i FEBRUARI. För om han är det så lever han inte i verkligheten och har han så dålig kunskap är det tveksamt om han ska ledsaga unga talanger genom deras karriärer...

Finns ju förövrigt mängder med spelare som tar sig till NHL utan att agera på detta sätt mot sin svenska klubb. Så man behöver inte acceptera att det är såhär det ska gå till.

VE sa...

" – Fast vi har inte lovat någonting. Mika har sagt att han vill spela i Djurgården men det var ju helt andra förutsättningar när det avtalet skrevs. Nu har han gått som sexa i draften, det fanns klubbar som ville se honom som topp tre. Så var det inte då (i februari). Det var ett annat utgångsläge då än det är nu, säger Ryman"

Undrar vad min flickvän, som jag blev tillsammans med i oktober, skulle säga om jag försökte köra med samma stil; "Men baby, du kan väl inte bli ledsen för att jag dumpar dig för den här yppiga blondinen med jättetuttar? När vi blev tillsammans förra året kunde jag väl inte veta att jag skulle få chansen att dansa horisontell lambada med en Slitzmodell?".

Ryman, sug skit ur ett smutsigt rör.

Jerker sa...

Drar han iväg är det bara JUDAS som är hans namn. Judas Zibanejad. Kommer aldrig att förlåta honom och han är INTE VÄLKOMMEN TILLBAKA.

Han är en precis lika stor Judas som Jacob Josefson är. Tragiskt att dessa unga killar kastar klubbhjärtat rakt ned i plånboken och lyssnar för mycket på fel folk (läs pengakåta agenter).

viktor sa...

Jerker, inte skulle du säga rakt nej när Josefsson eller Mika skulle vilja komma hem igen?
Skulle inte tro det. Mika har världens chans att få spela i världens bästa liga, tror alla skulle ta den chansen.

Anonym sa...

Seriöst nu! DIF släpp Mika och ta in en annan istället för honom. Spika truppen så ni vet vad ni har att jobba med. Om sen Mika inte tar plats i NHL denna säsong så får han väl gå till Malmö. Är fan pinsamt att NHL klubbarna kan bestämma sig så sent och för en sådan sket peng till klubben som har kontrakt med honom.

Sen säger jag som de innan mig. hur fan kan man säga att -"Vi hade ju ingen aning om att han skulle gå som nr6 i draften" och sen tycka att det är en giltlig ursäkt. hockeyns system är fan patetiskt.

Gör om och gör rätt med systemet, folk ska inte kunna lämna klubbar de har kontrakt med titt som tätt bara för att det är NHL som ropar, iaf inte för en sån där bajs summa. pengarna som man får för spelarna är väl vad maten kostar en säsong för en sån där hockeybulle. irriterande.

Peter sa...

Vad är poängen med ett avtal om man ändå inte tänker hålla fast vid det?

Då kan vi ju lika gärna sluta skriva kontrakt och dylikt om man inte kan stå för sitt ord.

Putte du har inte många rätt där inte, Hammarby Hockey finns inte längre så då blir det svårt att få några pengar, men du har rätt i att AIK kommer få en del av pengarna vilket om jag har förstårr systemet rätt 50%.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=symKO5z7BfA&feature=player_detailpage#t=54s

Svar på tal. Svikare.

Tompa sa...

@Putte: Haha eller så kan man se det som att Stockholms största talanger inser att det endast finns en klubb med tillräcklig kompetens i juniorverksamheten för att kunna göra dom till toppspelare. Att bajen inte hade tillräckligt med kunskap för att förvalta sina fantastiska ungdomsspelare när dom kom upp i junioråldern blev deras död, det kunde ha blivit er och vi räddades pga vår juniorverksamhet.
Sveriges och kanske även världens bästa team-92 spelade i bajen upp till U16 men bajens juniorverksamhet kunde inte erbjuda något så dom bästa valde DIF. DIF förvaltade dessa enorma talanger och gjorde dom till elitspelare och nu har tre stycken A-lagskontrakt. Förresten så är er ENDA stora talang från bajen-92 också, snodd?.

DIF behöver inte sno spelare från Stockholmskonkurrenterna, dom kommer till oss av egen vilja, eftersom dom vet att dom kommer få bästa möjliga utbildning som går att få i Stockholm.

Det finns galet mycket talangfulla spelare i Stockholm i pojkåldern. Men det är i junioråldern en spelare fostras från talang till elitspelare.

Niklas Persson sa...

Så här lät det om Mats Sundin också... Men alla kappvändare till fans har nog glömt det nu...

Antar att ni alla hade stannat på era jobb om ni fick erbjudande från drömjobbet och tio dubbel lön...

Önskar Mika ett stort lycka till och välkomnar honom med öppna armar om han någon gång vill tillbaka till Djurgården!

Marie Hallman sa...

Niklas: Jag håller med dig. TYcker det är synd om han drar men förstår om han gör det också.