fredag 1 juli 2011

Kvartsfinaler i kubik


 (FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)

Det är ju ett tag kvar... men ni som drömmer om slutspel kan ta fram almanackorna redan nu och pricka för en minst sagt späckad kvartsfinalserie.

Hockeyligan har precis skickat ut speldagar för hela slutspelet och nytt i år är att man delar upp kvartsfinalerna så att det spelas två per dag och således är kvartsfinalspel 14 dagar i rad (!) mellan 10 och 23 mars.Semifinalerna är sammanhållna och finalen kan ju bara spelas en åt gången så där är det oförändrat varannan dag, förutom mellan final fyra och fem som spelas dagarna efter varandra.

Det bäst placerade laget i serien - i respektive kvarts/semi och finalserie-har hemmafördel vid eventuella avgörande sjundematcher. Det lag som placerade sig bäst i grundserien börjar hemma och spelar sedan borta, hemma, borta, hemma, borta och hemma. Samma som i år alltså.

Det blev ju lite kaos i planeringen i år då både AIK och Djurgården gick till slutspel och dessutom från samma halva av tabellen, jag vet inte om det är det som ligger bakom ändringen men nu finns i alla fall möjlighet att spela kvartsfinal "samtidigt" även om man hamnar på samma halva av serien utan att behöva bråka om vem ska spela enligt orginalschemat och vem som ska få någon extradag som det blev i år. Det är ju bara ta varsin dag då menar jag.

Om båda sedan går till semi från samma halva av serien är det ju däremot lite trixigt igen. Vi får se helt enkelt.

Här har ni spelschemat:

KVARTSFINALER
Kvartsfinal ett: Lördag 10 mars
Kvartsfinal ett: Söndag 11 mars

Kvartsfinal två: Måndag 12 mars
Kvartsfinal två: Tisdag 13 mars

Kvartsfinal tre: Onsdag 14 mars
Kvartsfinal tre: Torsdag 15 mars

Kvartsfinal fyra: Fredag 16 mars
Kvartsfinal fyra: Lördag 17 mars

Kvartsfinal fem: Söndag 18 mars
Kvartsfinal fem: Måndag 19 mars

Kvartsfinal sex: Tisdag 20 mars
Kvartsfinal sex: Onsdag 21 mars

Kvartsfinal sju: Torsdag 22 mars
Kvartsfinal sju: Fredag 23 mars

SEMIFINALER
Semifinal ett: Måndag 26 mars

Semifinal två: Onsdag 28 mars
Semifinal tre: Fredag 30 mars
Semifinal fyra: Söndag 1 april
Semifinal fem: Tisdag 3 april
Semifinal sex: Torsdag 5 april
Semifinal sju: Lördag 7 april

FINAL
Final ett: Tisdag 10 april
Final två: Torsdag 12 april
Final tre: Lördag 14 april
Final fyra: Söndag 15 april
Final fem: Tisdag 17 april
Final sex: Torsdag 19 april
Final sju: Lördag 21 april

5 kommentarer:

Pelle sa...

Om det ska bli 14 matcher i rad på Hovet så måste både AIK och DIF spela alla sju kvartsfinaler på hemmaplan.

Jag vet inte, men det får väl finnas gränser för fördelarna som Stockholms-lagen ska få. ;-)

Marie Hallman sa...

Pelle: Så blir det ja. Vet inte hur jag tänkte, jag tänkte att de spelar omlott och det gör de ju. Men inte alla dagar på rad. Hm. skyller på värmeslag ska ändra det där!

Robban sa...

Marie, riktigt bra intervju! Superb läsning. Skulle inte du kunna fixa en intervju med båda "SSK nyförvärven" till dif? Syftar på Almtorp & Carlsson! Vore skit kul att få veta vad dom tycker om dif, varför dom valde just dif osv och om deras beslut påverkades av att den ena eller den andra redan skrivit på.. om du förstår hur jag menar..? :P Mvh

Mårten sa...

Det där med semifinalspelet löser sig eftersom dif inte når så längt. Däremot måste Hovet bokas upp fram till 14 april, då AIK spelar sin tredje SM-final och sedan säkrar SM-guldet i omgången efter. Märkligt att de kör så, varannan match hela vägen så att det lag som vinner med 4-0 får fira guldet på bortaplan.

Marie Hallman sa...

Robban: Tack!
Almtorp gjorde jag just en sån grej på när han skrev på, den hittar du här: http://marieshockeyblogg.blogspot.com/2011/04/jonas-almtorp-jag-gillar-noggrannheten.html

Carlsson är däremot inte snackad med sedan dess så jag sätter upp honom på listan :)

Mårten: Tidigare var det två matcher på samma ställe mitt i serien men det var många som var kritiska till att ena laget fick spela två matcher i rad hemma så då ändrades det till förra säsongen.