lördag 23 juli 2011

AIK skjuter på ispremiären.... DIF drar igång med tester...


(AIK gör sin ispremiär på Gotland istället för i Solna. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Det var sagt tidigare att AIK skulle gå på is på Ritorp på måndag men så blir det inte.

-Det har blivit lite ändrat, vi får köra barmark, hoppa och skutta lite måndag, tisdag och onsdag, konstaterar AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson.



Jag ringde upp för att kolla vilken tid det var spelare på isen men AIK kommer inte vara på Ritorp alls som det verkar i början av veckan, utan man kör på Hovet och "där finns det ingen is vad jag har hört", konstaterade Persson när jag frågade.

Gnaget kör nu istället ispremiären på Gotland, på torsdag. Har som sagt barmark måndag, tisdag, onsdag, åker till Gotland, kör två ispass där på torsdagen samt ett ispass och spelar match mot Visby Roma på fredagen. På lördag blir det två träningspass till sedan åker man hem.

Att gå på is dagen före man spelare match är ju inte optimalt:
-Nä och det är förmodligen ganska ovanligt men så är det. Så det får väl bli en lite lugnare match, utan allt för mycket tacklingar och aggressivitet, lite mer som två mål på en träning, konstaterar Persson.

Djurgårdsspelarna har ledig lite längre än sina ärkerivaler. För dem tar semestern slut från och med kommande onsdag. Så här beskriver assisterande Djurgårdstränaren Tomas Montén hur kommande vecka ser ut:

- Vi har individuella tester på onsdag och torsdag,det vill säga, spelarna kommer in enskilt på en tid som de har bokat med våra fystränare och kör olika tester onsdag och torsdag. I övrigt tränar de själva under veckan, sedan samlas vi gemensamt på måndag den 1 augusti för fys och isprovning (av utrustningen) och åker sedan till Oskarshamn för läger tisdag till fredag (2-5 augusti).

Djurgårdens första ispass hemma på Hovet blir således måndag 8 augusti och då kommer det vara öppen träning för fansen. Exakt när och vad som gäller får jag återkomma till, har inte fått besked om det än.

4 kommentarer:

Pelle sa...

Hmm... har det blivit nytt strul med hyran av Ritorp eftersom det inte finns is där??? Hoppas verkligen inte det är så.

Anonym sa...

Enlgit schemat så har det varit så hela tiden att ispremiären blir på Gotland.

Anonym sa...

Nej Pelle dom håller på att göra rent Ritorp från mögel och allt helvetes skit så isen kommer senare men det visste AIK om och har hela tiden sagt att första ispasset läggs på Gotland.

Marie Hallman sa...

anonym: Hela tiden var väl att ta i , för någon månad seadn var besked is på ritorp på måndag men det var is där väldigt länge i våras/början på sommaren så det kanske är därför det tar tid att få igång det nu. Gunnar visste, däremot sa han att det var tänkt att köra 1 augusti men att man ändrat sig nu.