fredag 29 juli 2011

Bång: " De ville väl att vi skulle lugna ner oss, ha, ha"


(Bång var taggad i första matchen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK-tränarna önskade sig en lugn första träningsmatch utan allt för mycket tacklingar och med fokus på positioner och passningsspel. Men det blev mer röj än finlir och bland annat matchstraff för Daniel Bång.

– Ja det hettade till lite vid en avblåsning, he, he, säger AIK-forwarden.


Men det var inte bara han som tände till, två VisbyRomaspelare fick också matchstraff och det var lite gruff här och där:

– Hela matchen var småful, det var fulnyp och hakningar och munhugg och sedan hettade det väl till efter en avblåsning och det blev väl en fajt. Men ingen jättefajt och vi hade handskarna på, slog väl några slag så fick båda matchstraff. De vill väl att vi skulle lugna ner oss, ha, ha, säger Bång och fortsätter:

– Men jag ser hellre att det är grinigt än att man fjantar runt och mesar, då är det ju helt värdelöst, då kan man ju lika gärna köra en tvåmålsmatch i laget istället.

Matchen var mållös i första perioden, Visby Roma inledde målskyttet men sedan tog AIK över och vann med 2-1 efter mål av Patric Gozzi och nye forwarden Robert Rosén.
 Inga jättesiffror men så hade AIK bara hunnit med ett enda riktigt pass på is också.

– Ja vi körde ett ispass igår (torsdag) och hade en isvärmning i morse så man har väl inte kommit in i grejerna hundra procent. Det var mest bara skönt att få göra en match och komma in i grejerna. Det tar ett tag innan man har kommit upp i form. Och de (VisbyRoma) var rätt duktiga. De har visserligen varit på is längre än oss (hela veckan) men vi gör väl misstag vi också.

Hur är det att spela match efter bara ett ordentligt ispass?
– Det var väl helt okej, man är inte så jävla vass på rören efter bara ett riktigt ispass men det var mest kul att få känna på grejerna.

Vad är svårast när man kör match så direkt?
– Tackla! Det är skitsvårt, man har ingen tajming alls, det tar några veckor innan man får in det. Och allt är svårt, i huvudet tror man att man kan vända snabbt men det går inte så fort som man vill att det ska gå. Men det var ändå över förväntan. Med tanke på att vi inte har varit på is sedan i april så gick det inte så knackigt som jag trodde det skulle göra.

 Hur lång tid tar det innan du brukar känna dig inne i grejerna?
– Det brukar väl ta en vecka. Vi har ju ispass i morgon (lördag) är lediga söndag och kör sedan som vanligt, sedan är man inne i grejerna. Vi har ju kört fys hela vintern, det är ju det här (is och matcher) som man har längtat efter, säger Bång.

Som med ett skratt konstaterar att han åtminstone hann spela i två hela perioder innan han fick kliva av med matchstraff i tredje.

Och nykomlingarna i laget tyckte han såg:
– Bra ut! Markus (Svensson) stod halva matchen och höll nollan och de andra såg också bra ut. Det är så svårt att säga också efter så här kort tid men det såg bra ut, vi har förstärkt laget där vi ville, har fått behålla de vi ville och de nya känns verkligen som förstärkningar.

Vem fick du spela med?
– Vi hattade lite fram och tillbaka… jag spelade med Sandberg och LillGozzi (Patric) i första och andra, sedan i tredje var det jag, Sandberg och Videll, men sedan fick jag ju matchstraff, ha, ha, så jag hann bara några byten där. Hur det blir sedan vet jag inte, det har vi inte pratat om än.

4 kommentarer:

E sa...

Fick du inge mer ? :(

Tack ändå!

Marie Hallman sa...

E: Det var fredag kväll och jag hade jobbat åt Expressen hela dagen. Satt sedan kvällen, hemma och följde matchen via datorn och ringde Bång. Kändes som det räckte.

E sa...

Jaha, jag trodde nämligen att du var på gotland för expressens räkning!

Då förstår jag!

tackar

Marie Hallman sa...

E: nä jag satt och gjorde en massa annat åt dem, bara telefonintervjuer. Tyvärr men det är pengar det med.

Tack själv för att du läser :)