tisdag 5 juli 2011

Zibanejad och Claesson i Ottawa men Rundblad och Silfverberg närmast en plats - just nu

Jag vet inte om man ska se det som bra eller dåligt, sett ur Djurgårdens synvinkel, men Ottawas general manager Bryan Murray sammanfattar  årets "development camp" med orden "förmodligen den bästa utvecklingscampen som jag har sett i hela min karriär"

Att campen varit så bra innebär ju att det lär vara mäkta tufft att ta sig vidare in i laget ifrån det. Det är många som slåss om det men få som kommer få chansen.
Bland de som försöker finns Mika Zibanejad och Djurgårdspolaren Fredrik Claesson, liksom förre lagkamraten i DIF J20, Marcus Sörensen som nu går vidare till Skellefteå och som draftades av Ottawa förra året.

Sedan är ju Skellefteås David Rundblad och Brynäs Jakob Silfverberg också med på campen. Plus alla andra spelare från övriga länder så klart.


Och Ottawas GM är alltså imponerad. Murray säger till klubbens hemsida att av de spelare som varit med på campen under senaste veckan så liggeren handfull bra till för att kunna slå sig in i laget via huvudcampen i september:

Han räknar sedan upp David Rundblad som en av dem som borde ligga bäst till: "Han borde kunna ta en plats i laget den här säsongen". Kul för Rundblad som ju flyttar över för att försöka ta en plats.

Murray är även sugen på Silfverberg som ju har tänkt stanna i Brynäs kommande säsong men det vill inte Ottawas GM: "Jag tänker säga åt honom att jag tycker han är redo redan nu", säger Murray till tidningen Ottawa sun. Inte så kul för Brynäs att  höra kanske...

När det gäller Zibanejad säger Murray till Ottawas hemsida att han kommer "vara med där och slåss om en plats" och att Djurgårdsforwarden är " en kille som, bara han får lite tid, kommer utvecklas till en riktigt stark spelare".

Nu vet jag inte hur mycket man ska läsa mellan raderna så vi får se. Men det låter ju inte som klubben ser det som helt otänkbart att låta "Zibbe" stanna en säsong till i Djurgården.

Det är lite kul att kolla klippen från utvecklingscampen, där spelarna får lära sig alltifrån spänst av en friidrottstränare med sprinterlöpning som specialitet till snubben som de säger är "tactical aggression coach", som äger ett elitkarate och martial artscenter och som lär ut "hur man skyddar sig bäst på isen" när man förr eller senare hamnar i en fajt på isen.  "De ska lära sig skydda sig så att de inte får storspö" säger han i ett inslag som slutar med att Zibanejad och Claesson står och kör lite boxningsträning och en nyklippt Zibanejad  kommer med en kommentar om hur annorlunda det här är mot vad han är vad vid.

Det finns massor med klipp från campen på Ottawas egen tv kanal. Klippen hittar ni här Vill ni se just det klippet jag nämner ovan så klicka på det som heter 2011 development camp, day 5 (det är en liten bild på en kille som klänger längs ett rep som de andra håller i också).

Artiklarna jag nämner hittar ni här (Ottawas hemsida) och här (tidningen Ottawa sun).

6 kommentarer:

Madde sa...

Så kul att läsa allt du skriver! Du är grym på att hitta nyheter.

Marie Hallman sa...

Madde: Tack,det värmer :)!! Glad att du gillar det !

Johan sa...

Silfverberg blir kvar i Brynäs så det är bara roligt att det går så bra för honom
http://watch.tsn.ca/featured/clip495224#clip495224

Marie Hallman sa...

JOhan: Ja han verkar ju vilja stanna, men general managern där verkar envis han med... inte lätt att stå emot men stort om han lyckas hålla emot, silfverbergalltså.

Rickard sa...

Här är en direktlänk till klippet: http://video.senators.nhl.com/videocenter/console?catid=1196&id=120217

Marie Hallman sa...

Rickard: Tack!