onsdag 22 april 2015

Maries Hockeypod - Jimmie Ölvestad: "Det satte nog sina spår, sina ärr, i oss"

(Jimmie Ölvestad, letar nya vägar i livet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Har tänkte göra detta länge och nu äntligen hann jag med nytt podinslag och det med en gäst jag tänkt prata länge med... nämligen förre Djurgårdsforwarden Jimmie Ölvestad som det senaste året jobbat som ungdomsansvarig i Djurgården hockey.

Jag hann inte mer än slå mig ner så kom beskedet att han lämnar det jobbet inom kort. Så där kom en liten nyhet bums.


I övrigt då? Jo vi tog ett snack om hans nya planer för livet – att lämna jobbet han haft i ett år som ansvarig för Djurgårdens ungdomsspelare och utbilda sig till fystränare i stället.

Vi kom in på vad han lärt sig och tagit med sig både från den aktiva tiden och i rollen som just ungdomsansvarig, pratade om abstinensen  och suget efter kicken att gå ut och spela en match inför ett fullsatt Hovet,  sökandet efter nya utmaningar och vägval i livet.

Det blev snack om poliseskorter runt spelarbussen, det tunga uttåget ur SHL och det jobbiga slutet på karriären krönt av missat kvalspel uppåt. Vad kraven, hoten och pressen gör med en människa plus känslan och lyckan, lättnaden, glädjen i kubik när DIF – med honom själv pensionerad på läktaren – tog klivet upp igen.

Vi snackar psykologi, hierarkier, hett humör, var man gör av bubblande känslor efter spelarkarriären samt ledarskap både på och vid sidan av isen.

Konflikträdsla och viljan att släppa fram nya krafter kom upp, samt så klart även tacklingar, ansvar och vikten av att både lyckas ge och ta en tackling på rätt sätt.

Med mycket, mycket mer. Så in och lyssna.... antingen direkt här nedan eller ladda ner avsnittet på den här LÄNKEN eller på I-tunes där ju poden också finns under namnet Maries_hockeypod.Det går även att följa poden HÄR via RSS

Inga kommentarer: