torsdag 9 april 2015

”För mig är han en strateg”

(KG Stoppel. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 Djurgården har letat efter två ordinarie sportchefer i över ett år. Under torsdagen (9 april) kunde KG Stoppel – som varit tillförordnad sportchef – presentera en av de nya sportcheferna i Jocke Eriksson.

Jocke ska vara den sportchef som är ”strategisk” och jobbar i första hand runt a-laget med bland annat värvningar och kontraktsskrivningar men också med en strategi runt laget.
Eftersom DIF fört samtal länge med honom så har han även varit med och haft åsikter om de värvningar som presenterades i dag.

Den ”tekniske sportchefen”  - som inte är värvad än – kommer jobba med det sportsliga mer på lång sikt och försöka jobba med en röd tråd i föreningen. Här finns några namn som har pratats med men inte mer än så, än så länge.

KG Stoppel kommer – när den tekniske sportchefen presenteras så småningom – jobba mer med sportslig och ekonomisk strategi för hela föreningen.

Jag passade på och tog ett längre snack med KG Stoppel om de olika sportchefsrollerna och deras uppgifter Vi diskuterade även spelarbudgeten som i år ökar från 33,4 miljoner inklusive ALLT runt spelarna till cirka 40 miljoner (man har lagt på "sex miljoner och lite till") kommande säsong. Plus lite andra saker. Inga kommentarer: