lördag 4 april 2015

Färdigspelat kval och nya utmaningar

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Säsongens sista match för SSK. Sista matchen i eliten på minst ett år. Hur den var? Well. SSK var det klart bättre laget. Körde stundtals av ett relaxat Pantern som visserligen fick göra första målet men äh.  Det var inte mycket till match utan SSK ville mest och gjorde flest mål.

Det fanns en liten, liten möjlighet att komma femma, vilket kan vara bra om det skiter sig ekonomiskt för något av lagen i HockeyAllsvenskan men AIK tappade en pinne mot Västervik så skulle något hända står just Västervik och inte SSK näst på tur för en HA-plats.

 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag väljer i stället att hylla några hjältar som finns där för SSK i ur och skur. I snålblåst, ösregn, snöstorm, mobiliseringar som går åt helvete, tunga förluster, noll lön för sitt jobb men de står där. Och de är sjukt viktiga för SSK.

Jag vill hylla funktionärerna i SSK och andra klubbar. Såna som Leif Andersson som stod i den råsviniga blåsten och tog emot på parkeringen idag.

(Leif. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Alla som jobbar med biljettsläpp, som publikvärdar, som säljer lotter osv.
 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Och inte minst de sköna herrarna Rolf Pettersson och Kjell Gladh som finns där för oss i media. Stor tacksamhet för all hjälp och ett alltid suveränt bemötande.

 (Rolf o Kjell. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Tack snälla goa ni som jobbar för våra hockeyklubbar för att ni älskar hockey och er klubb. Tack för det fina jobb alla ni gör. Tack också alla föräldrar och alla funktionärer vid junior och ungdomsmatcher/verksamheten. Det är ni som tillsammans med fansen är grunden i SSK. Det är ni som står där när allt annat går åt fanders. Tack!

**

Till sist. En av de som fick sin bil mest förstörd när någon/några pajjade SSK-bilar utanför hallen efter att degraderingen var klar är materialaren Lasse Bergström. Lasse har slitit i ur och skur i år efter år, i med och motgång för SSK. Han riskerar sitt jobb nu när SSK åker ur. Tack som fan liksom. Skrika, bua och skriva banderoller är okej. Hota, hata och vandalisera kan aldrig bli det. Oavsett vem det drabbar.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK- PANTERN 6-2 (0-0, 2-1, 4-1)
Matchen:  MM+
Målvakterna: Christoffer Bengtsberg, SSK 90,91%  och Roberg Vysehrad, Pantern 83,33 %
Publik: 2 639 sålda biljetter. Under tusen personer på plats.
Domare: David Bergman

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I SSK
MMM Matttias Beck, f 
MM Pär Edblom, f
Robin Press, b

BÄST I PANTERN:  Fabian Lundh, f.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
0-1 (03.58) Robin Dahse (Daniel Andersson, Fabian Lundh)
1-1 (05.08) Adam Hansen (Lucas Carlsson, Jonas Djupvik Lövlie)
2-1 (06.43) Robin Press (Pär Edblom, Mattias Beck) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
3-1 (01.36) Mattias Beck (Robin Press, Pär Edblom)
4-1 (02.01) Robert Carlsson (Jacob Dahlström, Jakob Karlsson)
5-1 (07.37) David Lidström (Robin Press, Pär Edblom)
5-2 (12.22) Kalle Östman (utan assist)
6-2 (18.25) Jacob Dahlström (Robert Carlsson)

SKOTTEN I MATCHEN:  36-22 (16-10, 6-6, 14-6)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Jacob Dahlströms 6-2- mål, samtidigt som han drar runt 360 grader och sedan hivar i väg pucken med ryggen mot mål + Kalle Östmans 5-2-mål. Ett friläge, följt av att han lyfter upp pucken i nättaket. Så. Jävla. Enkelt. Typ. Snygga mål!!

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Sist i tabellen. Degraderade till division ett.  Med det här laget. Hur fan kunde det gå så här? Känns helt overkligt. Jag har mina tankar om hur det gick till. Kommer återkomma till det.

CITATET
"Jag är tom, arg och ledsen men framför allt känner jag skam och skuld"
(SSK-ikonen Robban Carlsson till LT efter sista matchen i kvalet till HockeyAllsvenskan där SSK slutade sist)Inga kommentarer: