tisdag 11 augusti 2015

Djurgården nollades av Västerås

 (Micke Tellqvist släppte in ett mål i sin första match för säsongen. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Sju mål framåt i säsongens första träningsmatch byttes mot inte ett enda i den andra dito för Djurgården.

I kväll stod Västerås för motståndet,  och enda målet som gjordes av nykomlingen Niklas Lihagen (förra säsogen i KHK, innan dess i Örebro) efter en fin pass av Mattias Myttynen, ny i VIK han med.


För Djurgårdens del var det en del spelare ut och andra in. Mantas Armalis som vaktade målet mot Almtuna var backup och istället gjorde Micke Tellqvist sin första match.

Marcus Sörensen som vilade senast  var tillbaka – och var enligt Västman Lands Tidnings utsände – Djurgårdens klart bäste spelare.

Även Marcus Ljungh som också vilade första matchen var tillbaka, liksom Nicklas Heinerö samt juniorerna Andreas Englund och Lukas Vejdemo som varit på landslagsuppdrag.

Nya på skadelistan var istället nye amerikanen Matt Andersson, Alexander Fällström och Emil Lundberg (alla har statusen dag till dag enligt DIFs hemsida),
Alexander Falk, Robin Norell, Robin Press, Patrick Thoresen och Tobias Hage fanns ju redan på den listan.

(Micke Tellqvist släppte in ett mål i sin första match för säsongen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Thoresen  säger för övrigt till Expressens att hans opererade bråck (” en reva i nedre delen av buken”) läker på som det ska och att han planerar vara på is om två veckor och reda för spel till premiären.
”Det blir bättre och bättre för varje dag och jag siktar absolut på att spela premiären. Det ska inte vara något problem” säger norrmannen till Expressen.se

Den här matchen mot Västerås kan jag inte säga så mycket om då jag varken var där eller kunde se den på tv. (upptagen med annat jobb)
Enligt VLT inledde hemmalaget bäst men Tellqvist stod pall och halvvägs in i andra tog DIF över och tvingade Jonas Fransson i Västeråskassen att göra ”flertalet svettiga räddningar”. Djurgården (som vann skotten med 39-34)  tog även ut målvakten på slutet, spelade sex mot tre, men utan att rubba Fransson.

På torsdag möter DIF SHLkollegan Skellefteå på Hovet.

Så ställde Djurgården upp:
1:a femman: Marcus Högström, Philip Holm, Marcus Sörensen, Tomi Sallinen, Marcus Nygen
2:a femman:  Andreas Englund, Linus Hultström, Daniel Bernhardt, Lukas Vejdemo, Daniel Brodin
3:e femman:  Wilhelm Westlund, Adam Ollas Mattsson, Robin Alvarez,  Markus Ljungh, Nicklas Heinerö

4:e femman:  Daniel Bernhardt, Henrik Eriksson, David Rundqvist, Mikael Ahlén

Inga kommentarer: