tisdag 25 augusti 2015

"Messy" fick sista ordet

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En rätt rörig och hafsig första period a la hawaii. Mycket pp för AIK i första. Klart bättre och mer organiserat spel av båda lagen i andra. I tredje bröt Vita Hästen målnollan, sedan tog AIK över tredje och vände och vann.

Lite kul var det att Marcus Messy Jonsson fick göra segermålet, tryckte liggande upp pucken. Detta efter att ha varit på kant med domarna hela matchen med ett par utvisningar han hade svårt att ta som följd.


AIK ställde Gustaf Lindvall i mål, Vita Hästen hade Linus Söderström (tidigare DIF, SSK) i sin kasse. Båda bjöd på stabilt spel. Skönt för AIK att ha en bra backup bakom Robin Rahm som trots fint spel av Lindvall får inleda steget bakom Rahm. På pappret åtminstone.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jesper Samuelsson gjorde 0-1-målet, lyfte in en retur bara 55 sekunder in i tredje. AIK ökade takten där och med  ett par pp i ryggen började man bomba på med puckar mot Söderström till slut fick ge vika då AIK spelade fem mot tre och sköt och sköt tills Eric Norin fick på ett skott som gick stolpe in (då hade Hästens Joachim Nermark haft ett stolpskott i första. AIK hade å sin sida både ett skott i stolpen och ett i ramen.

Jag tycker att Markus Lauridsen var bra som spelfördelare i pp och spelar även rejält i fem mot fem. Martin Ahnelöv var bra på backen också. Kul att se en ”gamling” som Fredrik Hynning vara riktigt pigg också. Liksom Oscar Steen och Micke Lindqvist.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK-VITA HÄSTEN 2-1  (0-0, 0-0, 2-1)

Målvakter: Gustaf Lindvall, AIK,  95,65 % och Linus Söderström, Vita Hästen, 92,856

Bäst i AIK:
MMM: Markus Lauridsen, b
MM: Gustaf Lindvall, mv
M: Fredrik Hynning, f

Bäst i Vita Hästen: Joahcim Nermark, f och Linus Söderström, mv

  (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN:
-
ANDRA PERIODEN:
-
TREDJE PERIODEN:
0-1  (0.55) Jesper Samuelsson (Adam Schmidt, Joachim Nermark)
1-1  (14..31) Eric Norin (Markus Lauridsen)
2-1 (16.35) Marcus Messy Jonsson

Skott: 28-23 (10-7, 2-13, 16-3)

UTROPSTECKNET: Lauridsen ser allt mer hemma. Dirigerar spelet, inte minst från blå i PP, med en pondus som jag tror kan växa.


FRÅGETECKNET: Det tog ett bra tag för AIK att få hål på Söderström. Delvis tack vare bra spel av Vita Hästenkeepern men också för mindre bra sikte emellanåt. Något som varit legio senaste säsongerna. Finns att fila på där.

Inga kommentarer: