tisdag 25 augusti 2015

"Vi har ett spelarmaterial som kan gå hela vägen"


(Johan Garpenlöv på presskonferensen där den nya tränartrion offentliggjordes. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts gör sin sista säsong och slutar efter VM i maj. Och nu är det klart att Rikard Grönborg tar över, assisterad av Peter Popovic samt Johan Garpenlöv.

Grönborg och Popovic har därmed förlängt sina kontrakt med tre år, Johan Garpenlöv kommer in som "ny" (han har ju varit inblandad i Tre Kronorledningar förr) i maj. Trion kommer dessutom kompletteras av tre tunga namn: Daniel Alfredsson, Mats Sundin och Nicklas Lidström.


Trion är med i något som kallas advisory board och ska stötta och vara bollplank till landslagsledningen.

Jag tog ett snack med "Garpen" om hans (från maj) nya jobb, rollerna i nya Tre Kronorledningen, om de minst sagt erfarna bollplanken Sudden, Lidas och Alfredsson, bästa och sämsta World Cupminnet, vad man kan förvänta sig från Sveriges sida. Med mera.

Så in och lyssna, tryck på pilen på bilden. Funkar det inte i mobilen så går det även att lyssna på inslaget i Youtube, här.

(COPYRIGHT. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En intressant detalj är ju att stommen i laget, sexton spelare, ska tas ut officiellt senast i mars. Sedan ska de sista sju spelarna i truppen tas ut officiellt senast i juni. Då turneringen inte startar förrän i augusti får man dock ersätta skadade spelare vid behov ända fram till turneringsstart. Verkar det som.

Mer detaljer kring turneringen kommer presenteras på andra sidan pölen inom kort är det sagt.

Inga kommentarer: