onsdag 19 augusti 2015

Tredje träningsmatchen, första förlusten för AIK

(Daniel Olsson Trkulja gjorde ett av två AIK-mål i 2-3 förlusten mot Timrå. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

AIK vann de två första träningsmatcherna med 4-0 respektive 2-0. I tredje matchen, mot Timrå gick men däremot på pumpen och förlorade med 2-3.

Målskyttar: Daniel Olsson Trkulja och Oscar Steen, båda målen i pp och första målet för säsongen för båda spelarna.

Gustaf Lindvall vaktade AIK:s mål och hade enligt uppgift fullt sjå i första där Timrå tog ledningen med 1-0. Det var nära att bli 2-0 i slutsekunderna med men perioden hade precis blåsts av så det målet slogs av.

Olsson Trkulja kvitterade till 1-1, mål nummer två kom i periode nummer två av Oscar Steen. Enligt AIK tog Markus Lauritzen ett skott som Steen sedan styr de in till 2-2.

Sista målet i matchen gick till Timrå som i andra fick till en ”diagonalpassning för skott” enligt AIKs hemsida och sedan styrdes pucken som sagt i mål. AIK plockade keepern men det hjälpte inte.

Sundsvalls tidning, skriver för övrigt att det var en "imponerande försvars och power play insats" av Timrå som gav hemmalaget segern, vilket då indikerar bra offensiv av AIK.

Malte Strömwall som var så bra i de två första perioderna mot Huddinge men som sedan klev av med skada med en muskelskada på överkroppen, var inte med varken i dag mot Timrå eller igår mot Sundsvall  . Vad man ska dra för växlar av vet jag inte. Kan ju vara lite säkerhetsskäl som gör att han inte spelar också.

Nästa träningsmatch för Gnaget är mot Vita Hästen i Ritorp den 25 augusti det vill säga på tisdag.