torsdag 23 augusti 2018

”Det kokade över för oss båda men var jäkligt ärligt mellan oss!”


(Stefan Gråhns efter träningsmatchen mot Almtuna. Foto: www.hockeymedmariehallman.)Det tog tre matcher sedan kom första SSK-vinsten på försäsongen. Södertälje vann med 3-2 mot Almtuna, i Gränbyhallen i en match med två klara smällar – dels den när lagkamraterna Mikael Ahlén och Ludwig Blomstrand krockade olyckligt och dels uppgörelsen mellan Almtunas Lucas Sandström och SSK:s Stefan Gråhns.

Om vi börjar med krocken så tittade jag precis åt andra hållet när det small. Men det verkar som att spelarna körde ihop med en Almtunaspelare emellan sig. Ahlén fick - enligt en person som såg smällen bättre än jag -  en smäll mot huvudet och Ahlén – som åkte dubbelvikt av isen - klev av direkt, spelade sedan inget mer i matchen.


Nu sa Stefan Gråhns (som ni kan höra i intervjun) att Mikael såg ut att må okej efter matchen så bara hålla tummarna för det då. Skador är alltid tråkigt oavsett vem som råkar ut för dem.

Knocken, delade just nämnde Gråhns ut. Eller knock och knock. En fajt blev det och efter att båda slängt handskarna fick Gråhns även av såväl matchtröja som skydd på överkroppen från Lucas Sandström. Vi pratar lite om den fajten med i intervjun nedan.

Stefan Gråhns gjorde för övrigt mål för andra matchen i rad, så ett mot BIK Karlskoga senast och nu ett lite udda mål mot Almtuna då pucken studsade runt och till slut via målvakten, ribban och in. Typ. Lite rörigt men alla mål räknas!

Sebastian Dyk var glödhet och överallt för andra matchen i rad utan att gör mål dock. Lucas Carlsson noterades för andra SSK-målet sedan avgjorde Thom Flodkvist matchen med SSK:s tredje fullträff. Det var ju ingen sprakande match sådär och den minst sagt fåtaliga publiken gjorde inte heller att det vibrerade av energi i hallen i tredje perioden. Var okej spel, inte mer åt båda håll. Finns att jobba på för båda lagen.

Men hur som helst. Intervju med Stefan Gråhns finns här så in och lyssna:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.


ALMTUNA-SSK 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

MÅLVAKTERNA: Arvid Ljung, Almtuna och George Sörensen, SSK
DOMARE: Pierre Schilken

BÄST I SSK   
MMM Nikolai Meyer, f
MM George Sörensen, mv
M Sebastian Dyk, f

BÄST I ALMTUNA:  Tobias Liljendahl, f och Fredrik Forsberg, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN:
0-1 (04.52) Stefan Gråhns (Markus Bohman)
1-1 (06.06) Fredrik Forsberg (Måns Hermansson, Per Svensson)
1-2 (19.31) Lucas Carlsson (David Åslin, Nikolai Meyer)

ANDRA PERIODEN
1-3 (02.40) Thom Flodkvist (Henrik Malmström)

TREDJE PERIODEN
2-3 (13.51) Oscar Milton (Erik Santesson)

SKOTTEN I MATCHEN:  28-21 (7-11, 10-1, 11-9)

Citatet: 
Jag vet faktiskt inte vad som hände. Såg bara ryggen på Pertan (Almtunabacken Per Svensson) sedan small det. Jättekonstig grej!”
(SSK-forwarden Ludwig Blomstrand som var den som krockade olyckligt med lagkamraten Mikael Ahlén under första perioden.)

Inga kommentarer: