lördag 4 augusti 2018

Målkalas för AIK i försäsongspremiären


 
(Fredric Weigel hade en klubba med både här och där. På bilden fotad vid ett tidigare tillfälle. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)


Blev elva mål när AIK mötte Gotlands Finest i första träningsmatchen för säsongen på just Gotland.

Jag har ingen aning om motståndet och försäsong får man inga poäng i  men elva mål låter ju … rejält i alla fall.


Verkar som att framför allt kedjan med Anton Holm, Fredric Weigel och Jesper Frödén hade lekstuga Just Weigel gjorde det han brukade, spelade fram ett gäng mål.
Lite oklart exakt hur många då det var lite blandad info från matchen.
Stod först att Anton Holm gjorde mål framspelad av Weigel men sedan såg jag att det stod att Weigel fått det målet. Bland annat.
Men oavsett motstånd och vem som gjorde vad så låter det som en intressant kedja det där.

Noterbart också är ju att Erik Källgren höll nollan trots att det vid något tillfälle var spel sex mot tre eller om det var sex mot fyra till hemmalagets fördel.

Dessutom gjorde Eric Castonguay målet och just målet är ju skitsamma men det är bra att han är med från dag ett. Känns som att han går all in här.

Tre av lördagens mål gjordes av nyförvärvet från Pantern, Oscar Nord. 21-åringen är född i Stockholm, har spelat i Nordia/Bagarmossen HC,  Nacka, Luleå, Malmö, Tyringe och senast två säsonger i Pantern. Målproduktionen har farit upp och ner genom åren, förra säsongen blev det noll fullträffar i Skånelaget,  nu blev det hattrick i nya klubben i första matchen. Säger ju inget om framtiden men var säkert en skön start i sig.

AIK spelar nästa träningsmatch den 18 augusti då man möter Brynäs i Norrtälje

Målskyttar: Oscar Nord (3 mål), Jesper Frödén (2 mål), Christian Sandberb (1 mål), Andreas Hjelm (1 mål),  Filip Windlert (1 mål), Alexander Deilert (1 mål) Eric Castonguay (1 mål) och Anton Holm – eller om det nu var Fredric Weigel – (1 mål).

(ÄNDRING: AIK meddelande under söndagen att Christian Sandberg hade gjort ett av Hjelms mål så att det ska vara ett vardera vilket jag har ändrat.

Inga kommentarer: