fredag 10 augusti 2018

"Man måste kunna skratta – och gråta med för den delen"


(Jeff Jakobs, ny assisterande tränare i AIK. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

AIKs headcoach Tomas Mitell har två nya assisterande tränare vid sin sida den här säsongen, Peter Nylander och Jeff Jakobs.

Båda är unga och nya på den här nivån och just Jakobs kommer från dels en kort sejour i division ett med Borlänge och dels ett år i Norge där Storhamar blev norska mästare.

( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Jag träffade Jeff (ja han är bror med Jens som nu i sin tur gått till Storhamar) på ett Café på Globen innan AIK hade säsongens AIK on Ice på Hovet tillsammans med fansen den 8 augusti (i onsdags).

 
(Jakobs både syntes och hördes när AIK tränade i dimman på Hovet... Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Vi pratade lite om ..klivet från division ett till norska eliten till AIK i HockeyAllsvenskan, om omdömet från radarpartnern Fredrik Söderström och vad han lärde sig av året i Norge, fyrkantighet, lojalitet, nyfikenhet, att brinna inombords, passion och engagemang och att täcka pucken med ansiktet.


(... Det kommer inte räcka med engagemang på matcherna i år. Det finns en blåslampa på träningen också. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Vi pratade även om grishockey, känslor som visas i båset, hur AIK ska ta sig upp ur den berg och dalbana som stökat till det för laget, dagliga vanor, hur han vill att backarna ska vara och spela, om det här med att ta plats - såväl som spelare som tränare - att ta sig ton och våga stå för sin åsikt, vikten av ett gott skratt, att press är bästa sättet att utvecklas och om att lyfta spelarna till den bästa versionen av sig själv med mycket, mycket mer.

Så in och lyssna!!


(Copyright foto och ljud: www.hockeymedmariehallman.se)Inga kommentarer: