lördag 18 augusti 2018

”Man hittar kemi med vissa spelare ”


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Försäsongsmatcher säger vanligtvis inte så mycket men det går inte att missta sig på kemin som sprakar mellan Anton Holm, Fredric Weigel och Jesper Frödén.

Just Holm och Weigel spelade tillsammans i två säsonger i SSK (15/16 och 16/17) medan Frödén lämnade SSK våren 2015 för AIK i samma veva som Holm och Weigel kom till Södertäljeklubben och därför inte har spelat med de andra två.

Men man kan ju känna varandra ändå vid sidan av isen och på isen är det som pusselbitar som rasslar in på plats hela tiden. Just Frödén har jag tänkt länge saknar någon att få samspela med just på sina villkor och i den här kedjan kan alla tre få ut sitt allra bästa samtidigt som de höjer varandra. Bara hålla tummarna för en skadefri säsong för då blir trion en härlig attraktion i HockeyAllsvenskan.

När AIK mötte Brynäs under lördagen var det just Holm, Weigel och Frödén som skapade chans på chans och gjorde tre av AIK:s fyra mål.

Jag tog ett snack efteråt med Fredric Weigel om…

… matchen och 4-0 segern mot SHL-laget Brynäs, kemin i första kedjan, felträffar, bromancen med Anton Holm, varför han valde AIK och glädjen att få spela med just Holm och Frödén, rollfördelningen i kedjan, Johannes Jönssons första nolla i sin matchdebut för AIK, häftiga backtalangen Philip Broberg, det något oväntade matchstraffet med mera!

Så in och lyssna. Matchfakta och skadeuppdate finns längre ner här.


Copyright bild och ljud: www.hockeymedmariehallman.se

Skadeuppdate:
# Alexander Deilert som skar upp framsidan av vristen på en skridsko på träningen i fredags. Deilert fördes till sjukhus där han har sytt ett gäng stygn men som tur var, så verkar senor och ledband osv ha klarat sig så förhoppningsvis är det bara någon veckas frånvaro som gäller var beskedet jag fick när jag frågade Thomas Mitell efter matchen.

# Victor Ekarv var inte på isen. Har ju trampat på en klubba, med skridskon på isen och dragit till något i de nedre regionerna av kroppen. Även Gary Nunn saknades men där glömde jag faktiskt fråga om status. Sorry för den.

TRÄNINGSMATCH AIK – BRYNÄS 4-0  (2-0, 0-0, 2-0) i Norrtälje

MÅLVAKTERNA:  Johannes Jönsson, AIK 100 % och Tomi Karhunen 87,09 %

BÄST I AIK
MMM Anton Holm, f, Fredric Weigel, f och Jesper Frödén, f
MM Johannes Jönsson, mv
M Philip Broberg, b

BÄST I BRYNÄS:  Joel Kellman, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (08.06) Anton Holm (Fredric Weigel, Jesper Frödén).
2-0 (14.08) Jesper Frödén (Simon Fernholm,Max Lindholm)

 ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
3-0 (14.07) Anton Holm (Jesper Frödén)
4-0 (18.42) Sam Marklund (Lucas Macklin) i tom bur

SKOTTEN I MATCHEN:  31-17 (14-7, 11-5, 6-5)

Citatet: 
Jag funderade faktiskt på om jag skulle göra mål själv. Brynäs tog ju ut målvakten så tidigt (med fyra minuter kvar) och jag hade tankarna på det, faktiskt.
(AIKs målvakt Johannes Jönsson till GD.se och Hockeypuls.)


Inga kommentarer: