lördag 8 september 2018

”Jag hade lite halvbestämt mig att lägga ner men…”


Mikael Ahlén gjorde sitt andra pp-mål i Skoda Trophy när SSK mötte Leksand. FOTO www.hockeymedmariehallman.se

Det var inte helt självklart för Micke Ahlén att fortsätta karriären när kontraktet med Djurgården gick ut. Men SSK såg något där, en spelare som var så mycket mer än en tidsdödande brunkare. Och tur var det. För Ahlén kommer bli viktig för SSK i vinter.

En kul detalj är att han gjorde fyra mål och tre assist under 50 matcher i seriespelet förra året. Det blev sedan 3+1 i slutspelet där snittistiden höjdes från 7,15 i serien till 12,17.


Ett av de totalt sju målen förra säsongen kom i pp. Inte så förvånande då han inte fick bära ansvaret där. Det får Micke Ahlén nu och han har redan på den här veckans två matcher gjort två mål i pp. Och det kommer komma fler.

Jag blir så glad av att se hur en spelare kan blomma ut och verkligen lyfta även när han har passerat trettio  just på grund av att han får förtroendet att bära ett stort ansvar, låt vara i serien under den högsta. För i SSK kommer Micke Ahlén att vara en av de bokstavligt talat tyngre spelarna, tyngre i positiv bemärkelse.

(Ahlén på kontoret. FOTO PER ELIASSON pereliassonfoto.se)

Han är jobbig som fan att möta och när han dessutom får ta ansvar offensivt och i pp så visar det sig att han lyfter av det och blir ännu bättre även i de defensiva situationerna. Kul som bara den.

Jag tog ett snack med Micke Ahlén om ansvar, förtroendet, valet att fortsätta, power play, skadan han fick när han krockade med Ludwig Blomstrand mot Almtuna samt släktskapet med Victor Andersson med mycket mer så in och lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

(Ahlén myser i sarghörnet. FOTO PER ELIASSON pereliassonfoto.se)

Apropå matchen…
… så var det bra tempo och en rolig match att titta på där chanserna avlöste varandra. Coacherna var nog inte lika nöjda men publiken fick valuta för pengarna.

SSK gick på ren vilja, adrenalin och visade liksom andra halvan av matchen mot AIK i torsdags bra attityd och spelade med frenesi. Just det sista kostar och när Leksand tagit ledningen för tredje gången i matchen blev det lite soppatorsk hos SSK och en hel del syra i ben som såg allt tröttare och allt mer stumma ut i slutminuterna.

Passningsspelet och samspelet brister fortfarande och det kommer inte gå att gå på vilja och passion en hel serie men än så länge är det försäsong och får man bara ha spelare friska här inledningsvis så ska man väl hinna sätta ett tydligare spel tror jag.

(Måljubel FOTO PER ELIASSON pereliassonfoto.se)

SSK- LEKSAND 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
MÅLVAKTERNA: Alexander Sahlin, SSK 89,29 % och Axel Brage, Leksand 92%
DOMARE: Pierre Schilken

BÄST I SSK
MMM Victor Andersson, f  
MM Nikolai Meyer, f och Jacob Spångberg, b
M Mikael Ahlén, f  

BÄST I LEKSAND:  Lucas Nordsäter, b, Tor Immo, f, David Rundqvist, f

 (En Ahlén, två Leksand. FOTO PER ELIASSON pereliassonfoto.se)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (14.40) Wilde Bröms (Johan Porsberger, Mattias Karlsson)

ANDRA PERIODEN
1-1 (16.41) Victor Andersson (Marcus Oskarsson, Mikael Ahlén)
1-2 (18.32) Tor Immo (Lucas Nordsäter, David Rundqvist)

TREDJE PERIODEN
2-2 (02.48) Mikael Ahlén (Nikolai Meyer, Marcus Gunnarsson) Spel 5 mot 4
2-3 (07.18) Ben O´Connor (David Rundqvist, Tor Immo) Spel 5 mot 4

SKOTTEN I MATCHEN: 25-28 (7-14, 10-6, 8-8)

(Petter Hansson tar fajten framför Sahlin. FOTO PER ELIASSON pereliassonfoto.se)

Citatet: 
”Vi har höjt oss betydligt. Vi är lite hetare framför kassen. Det har varit lite uddlöst de första tre-fyra försäsongsmatcherna. Nu har vi bra skymningar, folk som går på mål och vi får pucken dit också.
(SSK-forwarden Victor Andersson analyserar försäsongen för LT/Hockeypuls.)Inga kommentarer: