lördag 15 september 2018

Krockarnas säsong – för mig och därmed bloggen.


(Hovet i vinterskrud. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Äntligen nersläpp och SHL i gång, och om en vecka premiär även för HockeyAllsvenskan.

Jag har hockeysuget kvar men lever i en lite krånglig situation där bloggen ju sköts ideellt på min fritid och  jag har en del andra jobb för att få ihop till hyra och mat och inte minst bensin för att ta sig till matcherna.


Jag kommer även i år att var TT:s utsände i Gävle och skriva Brynäs hemmamatcher. I den bästa av världar så hade de hemmamatcherna legat omlott med Djurgårdens men det är precis tvärtom. De spelar väldigt ofta hemma och borta samtidigt, nästan varje gång faktiskt – med ett par undantag per månad - vilket gör att jag kommer åka på betydligt färre DIF-matcher än tidigare.

Vill bara få detta sagt så ingen tror att jag har dumpat DIF av någon oklar anledning men så är det. Jag kan åka på betydligt fler AIK-matcher men har från börjat – och vill fortfarande – inte att det ska vara ett lags blogg och därför måste jag göra om lite i hur jag bevakar lagen.

En tanke är att åka på Djurgårdsträningar i stället för match men de är ju dagtid då jag är och gör inslag för bland andra produktionsbolaget WASP – inte alltid men ofta så även om jag kommer åka på några träningar så kan jag inte åka i lika stor utsträckning som om det hade varit matcher. 

Jag har dessutom en bra bit till Hovet och bensin är dyrt så jag måste jobba för att kunna tanka och ja ni hör ju själva att det är en lite bökig sits. Ingen omöjlig ekvation men en bökig sits.

Tidigare har jag försökt skriva om de matcher som spelats på annat håll medans jag har suttit i Gävle, men jag tycker dels inte att det har blivit några bra alster och har mest haft ångest över att det blir skit.

Jag har dessutom inte kvar orken att sitta uppe i flera timmar in på småtimmarna när jag redan jobbat en lång dag och kväll med tex Brynäsmatch att först läsa in allt som hänt i matchen och sedan komma dragandes med en krönika som någon ska läsa dagen efter när alla redan har lämnat matchen bakom sig på något sätt. 

Ibland ska jag dessutom upp tidigt dagen efter och jobba med annat och även om jag under lång tid i mitt liv klarade mig på tre timmars sömn per natt så gör jag inte det i längden längre. Det snurrar bara i skallen till slut och det man gör blir skit.

Så det kommer jag sluta med. Leker just nu lite med tanken på hur jag ska kunna följa skriva/göra saker om lagen på något annat sätt, får nog prova mig fram lite.

En annan sak som komplicerar är att jag som frilans inte har någon bra framförhållning för när jag jobbar och hur mycket. Jag kan planera in att åka till Hovet så dyker där plötsligt upp ett jobb så skiter sig det. Jag önskar jag hade kunnat ha fasta dagar till saker men det går inte, måste ju ta de jobb ja får när de dyker upp. Så det är lite tricky,

Vi får se vad det blir av allting. Som det känns nu så får det bli lite som det kommer. Så länge jag gör detta gratis och bloggen därmed är gratis så är det ju som det är och blir som det blir helt enkelt.

Nåväl, nog om detta. Vill mest bara att ni ska veta att jag inte sitter och värderar lagen mot varandra utan blir det ojämnt i vem som får mest utrymme – och den risken finns – så är det inte för att jag anser något lag vara viktigare och mer intressant än det andra eller tredje utan det är min situation i övrigt som gör att det blir som det blir.

Hur som helst, tack så jättemycket för att ni följer bloggen Utan er är det både tråkigt och poänglöst så tack för det!!


2 kommentarer:

Sundbergarna sa...

Dina texter lch vära pratstunder är alltid en källa till inspiration,förstår precis hur du tänker när det "ordinarie" jobbet mäste prioriteras man kan bara göra så gott man kan är det någon som har problem med det är det mer detas bekymmer. Keep up the good work det gör du förbaskat bra/Ing-Marie

P sa...

Vi uppskattar allt du skriver oavsett frekvens.Du ska givetvis prioritera jobb och inte behöva vända in och ut på dig själv för saker du ej får betalt för.