torsdag 13 september 2018

”Kommer säkert få gåshud”


 (Robin Jensen. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se

Robin Jensen har drömt länge om att få spela i SHL med Djurgården och nu är det äntligen dags att få vara en i det ordinarie målvaktsparet i hockeyns finrum tillsammans med Adam Reideborn. Men vägen till den här målvaktsposten har inte varit helt spikrak.

För två säsonger sedan lånades Robin ut till Kallinge/Ronneby i HockeyEttan och inför förra säsongen fick han – som fått hela sin ungdoms och juniorfostran hos Djurgården inte förnyat kontrakt utan lämnade klubben för spel med Pantern i HockeyAllsvenskan istället.

Väl där var den nu 22-årige målvakten en av seriens allra bästa målvakter trots att det minst sagt turbulenta kaoset i klubben. Jensen höll – i serien – nollan fyra gånger, hade ett snitt på 2.23 insläppta och på 34 spelade matcher och var en stor anledning till att Pantern mitt i kaoset ändå slutade på en sjätteplats i serien.

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson noterade utvecklingen och plockade hem Jensen igen till den här säsongen med bland annat den här motiveringen: Tack vare sin storlek, positionsförmåga och sitt lugn har Robin snabbt etablerat sig på seniornivå. Tillsammans med Janne Öhman och vårt fysteam är jag övertygad om att Robin kan fortsätta utveckla sin fysik, sin snabbhet och sitt målvaktsspel till absolut toppnivå.”

Jag träffade Robin efter torsdagens träning, med bara ett par dagar kvar till bortapremiären mot Frölunda. Vem som står vet jag inte men jag gissar på Adam Reideborn som ju är uttalad förstekeeper till att börja med men Robin kommer kriga sig till sina chanser.

Hur som helst, jag och Robin pratade bland annat om… vägen fram till en av de två ordinarie målvaktsplatserna i DIF, om att hålla drömmen vid liv, förmågan att anpassa sig till nästa nivå snabbt, när han kom in och stängde igen Djurgårdskassen mot Örebro i SHL, att spela inför några hundra med Pantern och suget efter att ha ett fullsatt Hovet bakom ryggen.

Vi pratade även om vilken sorts spel Robin föredrar (”modernt och spelar på sin storlek”) och vad det egentligen innebär, att ta chansen när man får den, inspirationen från Adam Reideborn och hans resa, Robins egna styrkor och vad han jobbar med att utveckla, vilka han hedrar på sin nya målvaktsmask och med mycket mer.

Så in och lyssna här:


 Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Så här ser Robins hjälm som vi pratar om ut. Man ser inte bakplattan tyvärr men den berättar Robin om i inslaget. 


Den här bilden är tagen från David Gunnarssons artgallery på flickr där ni hittar fler masker om ni klickar HÄR.

Inga kommentarer: