lördag 8 september 2018

”Jag vill gå upp. Det finns inget annat”


Johan Larsson gjorde ett av AIK:s sex mål mot Västerås. FOTO www.hockeymedmariehallman.se

AIK var missnöjda med spelet mot SSK i torsdags. Det fick Västerås betala för på lördagen. Det var aldrig något snack utan mestadels spel mot ett mål.

Backen Johan Larsson stod för ett av AIK:s sex mål och vill gärna göra fler. Han har visserligen bara noterats för fyra mål på de två senaste säsongerna men detta på grund av en väldigt defensiv roll i sina senaste klubbar Saipa i SM-liiga och Iserlohn Roosters i tyska högstaligan DEL.

Nu finns en öppning att ta för sig och den tänker 32-åringen ta. Johan Larsson är ju också viktig i och med att han är lite större och tyngre (i positiv bemärkelse) än många av förra säsongens AIK-spelare.

Jag tog ett snack med Johan Larsson om att varför han valde AIK (se rubriken).. om att  göra det man ska, avslut och proppen ur, olika backroller och suger efter att göra fler mål, hans roll i AIK, rutinen från spel ibland annat finländska SM-liiga och DEL (tyska högstaligan), jobbet framför målen, att vara någon som säger ifrån på isen, den fula Västeråsarmbågen i ansiktet mot Weigel med mera!

Så in och lyssna här:

  

Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se       

Apropå matchen så …
… blev det visserligen bara en kasse framåt i första perioden men kunde ha blivit ett par, tre till. I andra var det proppen ur och sedan dog matchen helt. Västerås fick en straff, den satte Sebastian Benker kyligt men i övrigt var det AIK-press i sådan grad att Västerås helt enkelt inte hann med.

FOTO: PER ELIASSON/ pereliassonfoto.se

Allra läckrast av de sex målen, var kanske 6-1-målet av Markus Hermanstad som därmed gjorde sitt första seniormål i AIK. Christian Sandberg och Johan Larsson spräckte också sina målnollor. Eric Castonguay skickade upp en riktig pärla i krysset, hans första mål mot ”riktigt” motstånd för säsongen. (Gjorde även 10-0 målet i numerärt underläge mot Gotlands Finest.)

SKODA TROPHY AIK – VÄSTERÅS 6-1 (1-0, 4-1, 1-0)
MÅLVAKTERNA: Johannes Jönsson, AIK och Marcus Dahlbom, Västerås
DOMARE:  Richard Magnusson

BÄST I AIK
MMM Jesper Frödén, f
MM Philip Broberg, b
M Jacob Dahlström, f

BÄST I VÄSTERÅS:  Sebastian Benker, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (13.08) Anton Holm (Daniel Muzito Bagenda, Johan Larsson)

ANDRA PERIODEN
2-0 (00.38) Eric Castonguay (Andreas Hjelm) Spel 5 mot 4
2-1 (09.59) Sebastian Benker (straff)
3-1 (13.01) Oliver Nord (Jesper Frödén, Anton Holm)
4-1 (14.56) Johan Larsson (Jacob Dahlström, Markus Hermanstad)
5-1 (16.41) Christian Sandberg (Andreas Hjelm, Philip Broberg)

TREDJE PERIODEN
6-1 (06.12) Markus Hermanstad (Philip Broberg)

SKOTTEN I MATCHEN: 42-14 (11-1, 17-9, 14-4)

FOTO: PER ELIASSON/ pereliassonfoto.se

Citatet: 
Det är lugnt, måste sy läppen bara. Fanns tydligen ingen läkare på hallen som kunde sånt.”
(AIK:s Fredric Weigel fick åka till akuten under matchen men gav lugnande besked på twitter efter den fula armbågen mot munnen.)Inga kommentarer: