fredag 21 september 2018

På näthinnan... efter AIK vs BIK Karlskoga


(FOTO: www.jesperzerman.se/arkiv)

Tänkte göra lite annat än skriva en krönika rakt av efter matcherna så vi testar så här i stället…

 Det finns ju alltid några punkter, händelser, spelare som sätter sig i minnet allra mest. Det kan vara lite vad som helst egentligen men här är de fyra grejer som fastnade på min näthinna under matchen mellan AIK och BIK Karlskoga, där Gnaget vann med 5-2 på Hovet.!!!!!
Självförtroendet! Jo jag vet, det är bara en seriematch spelad och det finns att jobba på för AIK, det märktes tydligt i andra halvan av första perioden och överlag i tredje. Men. Det självförtroende eller ska vi kanske säga det djupare goda självkänslan som vilar över AIK nu är slåeende jämfört med de senaste säsongerna.

Hade detta varit förra hösten hade AIK blivit skakigt, konfunderat ja emellanåt även fallit ihop när motståndarna gör två mål på fem skott och sticker upp trots att de varit tillbakatryckte i 90 procent av 
perioden.

Men. Inte nu. AIK körde på. Den där – nu dippar det av bara h…e och så är det jaga i tredje – infann sig inte. Kan säkert infinna sig senare men ju fler matcher AIK lyckas hålla i känslan av att jaha då gör vi väl ett mål till då, desto större är chansen att det här verkligen blir året då AIK tar klivet upp.

????
AIK:s senaste import, Gary Nunn, har varit ett frågetecken hela försäsongen. Men jag tycker han gjorde en pigg match. Har ju inte kunnat spela in sig liksom de andra under försäsongen men visade nu hur snabb och lurig han kan vara. Dök lite då och då upp som gubben i lådan, hade även en riktigt bra chans i inledningen av matchen. AIK har en fin joker att ta fram här.

Siffran:
20.27. Där har ni istiden, tjugo minuter och tjugosju sekunder för 17-åringe backen Philip Broberg som ju debuterade i HockeyAllsvenskan i och med denna match. Jag hörde Thomas Mitell mumlat något om ta det försiktigt, får se om han tar en plats i en intervju under slutet av försäsongen. 

Antingen mörkade han eller så har han insett det alla andra ser. Det finns ingen som helst anledning att ta det lugnt med matchningen av den här killen. Som fyllde sjutton vid midsommar!! Broberg hade femte mesta istid, näst mest av backarna. Titt och njut gott folk för den här supertalangen drar nog över pölen nästa höst.

Apropå istid så loggade Andreas Hjelm, helt riktigt, var bra, mest av alla med 26,24. Sam Marklund slutade på 23,56, Christian Sandberg – vilken jubel han fick under lineupen!! – loggade 25.12 och Max Lindholm 22.39.  Kul att se just Lindholm där uppe i istid. Han må vara en av de mindre flashiga spelarna i laget men arbetsinsatsen! Samt har en del fina moves i rockärmen att ta fram. Det gillas!

En sak till:
Fredric ”speldosan” Weigel. Eller passningsgeniet om ni så vill. Vet inte när jag såg honom så enormt spelglad senast. Eller okej det tog en period att komma igång på riktigt men sedan. Herregud som han snurrade och spred räkmackor om kring sig. Som en vattenspridare på speed.

AIK – BIK Karlskoga 5-2 (1-0, 3-2, 1-0)
MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Henrik Jönsson, AIK 90 % och Henrik Lundgren, BIK Karlskoga 84 % + Olle Eriksson EK, BIK Karlskoga 88,88 % (inbytt efter två perioder)
PUBLIK: 6 486
DOMARE: David Bergman

BÄST I AIK
MMM  Max Lindholm, f och Fredric Weigel, f
MM Jesper Frödén, f, Anton Holm, f, Andreas Hjelm, b
M Philip Broberg, b

BÄST I BIK KARLSKOGA: Fredrik Forsberg, f och Oskar Bäck, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (06.10) Max Lindholm (Christian Sandberg, Alexander Deilert)

ANDRA PERIODEN
2-0 (06.06) Jesper Frödén (Fredric Weigel, Anton Holm)
2-1 (13.37) Fredrik Forsberg (Linus Rotbakken)
3-1 (16.22) Sam Marklund (Christian Sandberg, Eric Castonguay) Spel 5 mot 4
3-2 (17.48) Jesper Kokkonen (Fredrik Forsberg, Oskar Bäck)
4-2 (19.05) Anton Holm (Fredric Weigel, Jesper Frödén)

TREDJE PERIODEN
5-2 (14.47) Fredric Weigel (Anton Holm)

SKOTTEN I MATCHEN:  34-20 (10-5, 15-5, 9-10)

Citatet: 
Ja och jag fick ju göra ett till slut. Det hade varit kul att göra två, kanske nästa match?
(Fredric Weigel – som ju föredrar att passa framför att skjuta – till Hockeypuls apropå kedjekamraten Jesper Frödéns kommentar att han aldrig sett Weigel skjuta så mycket som mot BIK Karlskoga.)

Inga kommentarer: