lördag 1 september 2018

”Det finns inget att vara orolig för”


(Sebastian Dyk efter förlusten i Västerås. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Fjärde förlusten på fem matcher. Två matcher där SSK gjort noll mål. Dags att vara orolig? Nja, inte än men det som känns mer frustrerande är att SSK:s spretar på tok för mycket.

Det bjöds på ett gäng SSK-chanser mot Västerås som ju är ”nykomlingar” – ja jag sätter ” ” runt ordet för det blev bara ett år i Ettan. Men några mål av Södertälje blev det inte.


SSK. Marcus Bohman sköt i stolpen, Victor Andersson hade ett friläge och en puck som smet utanför.

SSK försökte på många sätt och vis och skapade chanser som dock Västeråskeepern Marus Dahlbom hanterade på bästa sätt och många skapade chanser brukar ju vara en indikator för att inte vara orolig.

Det som väl var lite oroligt är ju – utöver noll förmåga att sätta chanserna – att det är väldigt mycket en mot en, laget dras isär, man anfaller inte samlat och får inga långa anfall. Det trampas, det körs och det jagas men i hockey är det ju bättre att kunna hålla ihop laget och vara den som blir jagad så det finns att jobba med här.

Sebastian Dyk sköt i stolpen mot Almtuna för en vecka sedan då SSK tog sin första och hittills enda försäsongsvinst. Han var inte lika nära mål mot VIK men ingen kan klaga på arbetsinsatsen, där glöder det rejält.

Jag tog ett snack med honom om bland annat: matchen, tankar kring om SSK-fansen bör bli oroliga, om alla luckor i laguppställningen, sin egen roll, första tiden i Södertälje, vad han lärt sig längs vägen i de klubbar han har varit, förebilder han har, den kommande turneringen Skoda Trophy med mera, med mera. Det kan ni lyssna på HÄR:


Copyright: ljud och bild (www.hockeymedmariehallman.se )

Minns ni förresten den där fajten mellan Stefan Gråhns och Almtunas Lucas Sandström i förra veckan. Det visade sig att den gav två matchers avstängning plus 5 000 i böter till SSK-forwarden och tre matchers avstängning för Sandström. Om Almtunaspelaren fick böter han med, det vet jag inte.

TRÄNINGSMATCH VÄSTERÅS- SSK 2-0 (0-0, 0-0, 0-2)

MÅLVAKTERNA: Marcus Dahlbom, VIK 100 % och Alexander Sahlin, SSK 94,12 %
DOMARE:  Richard Magnusson

BÄST I SSK
MMM Nicolai Meyer, f
MM Alexander Salin, mv
M Marcus Bohman, b

BÄST I VIK:  Marcus Dahlbom, mv, Isac Skedung, f och Jimmie Jansson, b
MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
1-0 (04.55) Lukas Zetterberg (Jimmie Jansson)
2-0 (15.07) Kalle Östman (Johan Skinnars, Marcus Bergman)

SKOTTEN I MATCHEN:  34-24 (10-6, 11-13, 13-5)

Citatet: 
Man kan snacka om lite tur hit och dit så kan vi göra tre eller fyra mål. Vi har många lägen med folk framför mål, vi kanske passar iväg pucken i onödan. Vi behöver ta mer skott och in med allt på mål tycker jag” 
 (SSK-forwarden Victor Andersson till LT apropå nollan i målprotokollet)

2 kommentarer:

Unknown sa...

SSK ser oerhört tama och vilsna ut. Den färg som passar bäst in på SSK hittills är grå. Klart man blir fundersam. SSK säger sig sikta uppåt i tabellen och har ambitioner att vara ett topplag, men med det man hittills visat upp ger en annan bild. Känslan är att man återigen blir ett bottengäng.

carryssk sa...

Jag tycker man inte ska säga så om ssk ssk hade inte dom bästa spelare på plan 4 spelare är inte med ju junior visa inte go i denna ssk dom borde inte vara med i truppen tack våra bästa back är borta Stefan Johansson är skada