söndag 9 december 2018

AIK vs Modo 2-1 = tredje raka för Gnaget.


 Erik Källgren radade upp fina räddningar. Foto Gabriel M Gustafson.

Toppmatch på Hovet och en målvaktsduell som det snackats om ett tag. AIK och Erik Källgren gick vinnande ur striden.

Anton Holm gjorde båda målen men det jag har kvar på näthinnan är dels ett par kalasräddningar av just Källgren men också det fina passningsspel som Fredric Weigel och Jesper Frödén bjuder på.


Direktpassen från ”Wagge” till Holm vid andra målet, där pucken på något vis sedan gick via Holms klubba och – tror jag via någons grilla – och in under Lundin.

Modo reducerade till 2-1 bara 59 sekunder in på tredje perioden och där skakade AIK-skeppet till en kort stund men som så många gånger tidigare under hösten samlade man snabbt ihop sig och återtog taktpinnen. Inte offensivt kanske men mer som en helhet och stängde verkligen ner Modo. Imponerande med tanke på alla skadade ordinarie spelare som AIK har haft och har fortfarande.


!!!!!!
Anton Holm, Fredric Weigel,  Jesper Frödén
Det har inte gått på räls alla matcherna, det har till och med hänt att inget hänt och Anton Holm saknades ett tag efter en smäll på huvudet men det kuggar i ändå. Det gör oftast det och det är en fröjd att för första gången på jag vet inte när, se en kedja. En sådan ja nästan gammeldags kedja i AIK där alla tre lyfter varandra på olika sätt. Weigels blick för spelet och snabba beslut, Jesper Frödéns blandning av murbräcka och finkänsliga handleder och Anton Holms oömma jobb framför motståndarmålet kombinerat med en snipers känsla för mål.
Och just det här spelskickliga samspelet är extra mums på godiset. Det är mycket åka, åka, gasa, gasa osv nu för tiden men här finns en genuin känsla för spelet hos alla tre och tillsammans är det roligt att se på oavsett om det blir mål eller ej.

?????
Alla skadorna då?
Efter lite snack med spelare och Mitell kan läget sammanfattas så här:
Johan Larsson, mår bra i skallen nu, har tränat lite och hoppas vara igång med ”vanlig” träning om en vecka. Jacob Dahlström fick ett bakslag i läkningen med foten, frakturen har inte läkt som planerat men nu ser det bättre ut och han hoppas nu att vara tillbaka i träning om 1-2 veckor. Alex Deilerts lunginflammation är bra nu men det tar tid att komma igen efter sex veckor med andningsproblem, Gary Nunn trodde Mitell är tillbaka efter nyår. Johannes Jönsson är borta ett bra tag till.


SIFFRAN
Tre!
Så många gånger har AIK och Modo mötts den här säsongen och så många segrar har AIK fått med sig. Första mötet slutade med en 4-2 vinst för AIK efter bland annat tre mål inom loppet av en minut och 11 sekunder. Match två vanns med hela 6-2 uppe i Övik och nu i match tre blev det ny AIK-seger 2-1. Och en total målskillnad i de här tre matcherna med 12-5 (!).
AIK drygade dessutom ut sin serieledning i och med söndagens seger och har nu fem poäng ner till Oskarshamn på andraplats och åtta poäng ner till trean Västerås.
Modo och Leksands ansågs ju – inför serien – vara starkaste konkurrenter men just nu har AIK 15 poäng ner till Modo på femteplatsen och 20 poäng ner till sjuan Leksand.

EN SAK TILL
AIK har plockat upp juniorer för att fylla luckorna efter skadade spelare och ”vikarierna” har gjort det bra. I dag fick Lukas Macklin kämpa lite extra mot en domare utan pardon också. AIK-forwarden låg platt på isen, och hölls ner av en Modospelare som lade sin tyngd på ryggen och båda armarna. Trots det kom uppmaningen, upp med dig annars får du en två för delaying the game. Eeeeh. Kanske hade varit på plats med en utvisning för fasthållning istället i det läget som man bland annat kan se HÄR i ett klipp på Cmores twitter  https://twitter.com/cmoresport/status/1071785989411127296:


AIK - MODO 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Erik Källgren, AIK 96,67 % och Linus Lundin, Modo 93,10 %
PUBLIK: 5 647
DOMARE: Johan Nordlöf   

BÄST I AIK  
MMM Erik Källgren, mv
MM Anton Holm, f, Fredric Weigel, f, Jesper Frödén, f
M Andreas Hjelm, b

BÄST I MODO:  Lucas Wernblom, f, Patrik Karlqvist, f, Linus Lundin, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (04.27) Anton Holm (Jesper Frödén, Philip Broberg) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
2-0 (07.49) Anton Holm (Fredric Weigel, Andreas Hjelm)

TREDJE PERIODEN
2-1 (00.59) Jonathan Johnsson (Tommy Enström, Patrik Karlkvist)

SKOTTEN I MATCHEN:  29-30 (14-11, 9-10, 6-9)

Citatet: 
Det var kul, det blev ett mentalt spel. De vet hur jag spelar, jag vet var de skjuter. Sen var det bara kul att träffa alla
(Modos målvakt Linus Lundin till Hockeypuls.se om det något udda att få spela mot de lagkamrater han tvingades lämna under pågående säsong.)



Inga kommentarer: