söndag 9 december 2018

”Vi har ett självförtroende nu”


 
Erik Källgren. Foto: www.hockeymedmariehallman.se

En spelare som verkligen varit rolig att följa är Erik Källgren som hade en tuff inledning på säsongen med tre förluster på de tre första enstaka matcherna som han fick spela. Sedan kom en straffvinst som var viktig för både honom själv och laget.

Han har spelat i tio av de elva matcher som varit efter att Johannes Jönsson skadades och har vunnit åtta av dem tio. Han har hunnit hålla nollan tre gånger på de tio matcherna, släppte in ett mål i förrförra matchen, tog tredje nollan i förra och släppte endast en kasse mot Modo nu.


Att han får spela mycket och ta ansvaret som etta nu är en orsak, en annan är de förändringar som han och målvaktstränaren Robin Danielsson har jobbat fram tillsammans.

Det är rätt häftigt att se hur Erik har klivit fram med ett lugnt, stabilt och avslappnat spel i en situation som många kan tycka vara tuff, att plötsligt ta över allt ansvar och leva upp till Johannes fina resultat.

Här är en intervju om bland annat: matchen mot Modo, Eriks fina räddningar speciellt i första perioden, duellen mellan honom själv och goda vännen Linus Lundin både före, under och efter matchen, den tuffa inledningen på säsongen med frustrerande strafförluster och succén därefter.

Vi pratade om skillnaden mellan att just få komma in i enstaka matcher och att ha förtroendet och bära ansvaret som etta nu, vad han har jobbat med för att hitta det lugna och stabila spelet nu. Med mera så in och lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: