söndag 30 december 2018

DIF vs Växjö 4-2: Ett fyrverkeri signerat bröderna DavidssonFart och fläkt och riktigt rolig hockey i första och sista perioden. Den i mitten var mer ställningskrig, nöta och gneta så den struntar jag i.

Nu när brorsorna Davidsson kommit igång rejält kanske fler gör det också. Dick Axelsson verkar i alla fall ha halkat in i ett medflyt. Kul för både publiken och honom själv.

Här nedan är några tankar efter DIF vs Växjö:


!!!!!!
PP-målen!
Djurgårdens pp har haft sina svackor även i höst och inte minst nu när bästa pp-skytten Emil Bemström är på JVM, men mot SHL:s bästa boxplaylag kom ändå tre av Djurgårdens fyra mål i just numerärt överläge: Jonathan Davidssons kvittering till 1-1 i fem mot tre och Dick Axelssons 3-2 mål i fem mot fyra. Sedan gjordes även Jakob Liljas 4-2 i tom kasse – visserligen med fem utespelare för Växjö men med Fasth i båset och Shinnimin kvar på utvisningsbänken.

Växjö hade inför matchen 90,41% o boxplay, hade släppt in endast sju mål i underläge. Det märktes sedan när Djurgården fick fem minuters powerplay efter att Filip Cederqvist fått matchstraff för en tryckare i ryggen på Olle Alsing vid sargen, efter att DIF-backen redan släppt pucken. Olle mådde för övrigt okej efter matchen när jag kollade.

?????
FORMKURVAN
Djurgården tog 20 poäng under sina nio första matcher den här säsongen.
Det blev bara tolv pinnar under de nio matcher som följde på det.
Och under seriens nio senaste har det landat på tretton poäng, åtminstone en pinne mer än i andra tredjedelen av serien.
Det har saknats en del mönsterbrytande under senaste månaderna, det har synts i tabellen också där DIF rasat från topp tre till en åttonde plats. Men Djurgården har en match färre spelad än de flesta lagen (två färre än Frölunda) och det skiljer bara två oäng upp till topp sex. Å andra sidan… så är det ju fler som ligger och snurrar nunt samma poäng och streck.
Men söndagens energiboost, där brorsorna Davidsson tog täten ger ändå lite hopp om att kurvan kan vara på väg uppåt igen.
Ett par segrar på rad nu så kanske självförtroendet att just våga bryta mönster hos fler än bröderna växer sig stark igen. Potentialen finns ju i alla fall!

SIFFRAN
Sju! Så många matcher hann Djurgården spela innan det blev en seger vid full tid i den åttonde matchen sedan Djurgården senast fick tre pinnar med sig i en match.
För trean har suttit hårt inne. DIF vann vid full tid mot Örebro den 24 november, efter det har det varit förlust, övertidsvinst, förlust, övertidsvinst, förlust efter straffar, förlust och förlust efter förlängning innan det nu kom en trea. Viktigt mentalt att ta den tror jag.

EN SAK TILL
Spelkänsla bitte!
Växjös Brendan Shinnimin fick en extra tvåa för abuse of officials när han tog sig för pannan och vek sig dubbel av frustration efter att ha fått en två för hög klubba i slutet av matchen.
Vilket såklart gjorde honom än mer irriterad och frustrerad. Jag förstår honom. Ingen – inte ens domarna tror jag – vill ha robotar som åker runt och inte rör en min. Att ta sig för pannan och dubbelvikt skrika någon i frustration, mest troligt mest till sig själv, måste få vara tillåtet annars kan ju ingen med mänskliga känslor spela hockey i framtiden. Anser jag.


DIF - VÄXJÖ 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)
MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 92,31 % och Viktor Fasth, Växjö 90,32 %
PUBLIK: 7 678
DOMARE:  Daniel Winge, Mikael Andersson

BÄST I DIF
MMM Jonathan Davidsson, f och Marcus Davidsson, f
MM Jakob Lilja, f och Adam Reideborn, mv
M Olle Alsing, b

BÄST I VÄXJÖ: Viktor Fasth, mv, Pontus Netterberg, f, Erik Josefsson, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (12.01) Pontus Netterberg (Erik Josefsson, Arvid Lundberg)
1-1 (15.30) Jonathan Davidsson (Linus Hultström, Jakob Lilja) Spel 5 mot 3

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
1-2 (01.53) Erik Josefsson (Pontus Netterberg, Daniel Rahimi)
2-2 (08.48) Marcus Davidsson (Jonathan Davidsson, Axel Jonsson Fjällby)
3-2 (18.41) Dick Axelsson (Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson)
4-2 (19.33) Jakob Lilja i tom bur.

SKOTTEN I MATCHEN:  32-26 (13-7, 10-6, 9-13)

Citatet: 
”Jag ska hämta pucken… men det ser ut som att det var brorsan! Jag får fixa det, för det är någon tand som är borta också men det går bra! ”
(Djurgårdsforwarden Jonathan Davidsson står blodig i Cmores studio och berättar vad som hände vid tekningen där brorsan förstörde en del av garnityret. Blev utvisning 2+2 för Växjös Ortega i den sekvensen så där missade domarteamet)


Inga kommentarer: