onsdag 26 december 2018

DIF vs HV71 = 0-2. Skottfest men inget målkalas i Globen.
Djurgården dominerade skott statistiken men HV71 vann matchen och nollade dessutom DIF. Blev andra lag att göra detta den här säsongen. Brynäs var först ut i november men då i Gavlerinken så detta var en första på hemmaplan för Djurgården.

Jacob Josefson gjorde skadecomeback men det blev kortvarigt spel i kedjan med Lilja och Brodin då Brodin åkte utmed ett matchstraff. Som nu kommer följas av avstängning. Det hände mycket men ändå inte. Här är några tankar:!!!!!!
DIF vann skottstatistiken med 41-20 men gjorde inget mål alls. Till det ska läggas ett par, tre ramträffar (de räknas inte in i skott på mål). Linus Hultström stod för åtta av DIF:s noterade skott. Jakob Lilja, Gustav Possler och Niclas Bergfors för fem vardera. Jacob Josefson noterades för ett skott i sin skadecomeback.

?????
Från vinnande topplag som gjorde överlägset flest mål i serien till åttonde plats (med en respektive två match/er färre spelade än lagen framför och nu nollade för andra gången den här säsongen.

Vad hände? Djurgården ligger fortfarande i topp på antal gjorda mål med 77 stycken men flera av de andra lagen är nu bara några kassar ifrån. DIF är fortfarande ett av de tajtaste lagen bakåt med 60 insläppta, åtta andra har släppt in fler men även här börjar det jämna ut sig.
Från nio vinster på fjorton matcher till endast fyra, varav två på övertid av tolv spelade sedan den 3 november. Vad hände?

Självförtroendet känns sådär. Samtidigt så skapar Djurgården massor. Målramen fick sig några kyssar till exempel men det som märktes mest var hur DIF hade svårt att ta sig igenom HV71s uppoffrande spel och hur tiden bara rann på när Djurgården kämpade på men inte lyckades överraska gästerna med annat spel än de verkade vänta sig.

Det kan såklart gå åt andra hållet igen men det känns som att det har varit svårt för DIF att hantera den här svackan.

(Berglund trycker till en liggande Brodin men Djurgårdsspelare efter dennes omdiskuterade tackling, som sedemera gav matchstraff för knätackling. Brodin tyckte dock att båda match straffen var att ta i för mycket.. Foto Johan Sahlén)


SIFFRAN 31+43 = 74 utvisningsminuter, de flesta i första perioden.
Blev en match där domaren fick mycket att göra framför allt i första perioden.
Först fick Daniel Brodin matchstraff (5+20) för en knätackling (hör mer om den i inslaget med Jacob Josefson) medan HV-backarna Kristofer Berglund och Didrik Strömberg fick matchstraff (5+20) för en crosschecking i ryggen på Brodin och respektive 2+10 min (lite senare) för checking from behind i ryggen på Jakob Lilja och misconduct.

EN SAK TILL
Jag tycker att Markus Ljungh sett riktigt pigg och kreativ ut i båda de två senaste matcherna mot DIF. Han noterades för två assist i möte före jul och stod för det andra målet i den här matchen (i tom kasse). Men extra kul är att det lyser självförtroendet om  honom. Klubbytet verkar ha gjort honom gott helt klart!DIF – HV71 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 94,74 % och Jonas Gunnarsson, HV71 100 %
PUBLIK: 13 574 ( i Globen)
DOMARE:  Andreas Harnebring & Wolmer Edqvist

BÄST I DIF
MMM Jakob Lilja, f
MM Jonathan Davidsson, f
M Petteri Wirtanen, f

BÄST I HV71:  Jonas Gunnarsson, mv, Simon Önerud, f, Markus Ljungh, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (01.13) Simon Önerud (Robin Figren, Joakim Andersson)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 0-2 (19.11) Markus Ljungh (Andreas Thuresson) i tom bur.

SKOTTEN I MATCHEN:  41-20 (14-8, 15-4, 12-8)

Citatet: 
”Jag tycker att vi spelar skitbra. Det var tråkigt att vi inte fick bygga vidare på det men vi får ta det näst gång”
(Daniel Brodin apropå att linan med honom, Jacob Josefson och Jakob Lilja äntligen var tillsammans igen men sprack när Brodin fick matchstraff för knätackling.)


Inga kommentarer: