onsdag 5 december 2018

JVM-truppen presenterad!


(Nils Höglander, här fotad på Hovet, numera spelare i Rögle. Uttagen till JVM. FOTO www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Är lite sen på den här pucken men intressant laguttagning till JVM, som presenterades under onsdagen. Här är ett par snabba noteringar:


MÅLVAKTER: Samuel Ersson, Västerås och Adam Åhman,HV71  på lån hos Oskarshamn är båda uttagna liksom Olle Eriksson EK, BIK Karlskoga. 

Kan tänkte mig att övriga lag i HockeyAllsvenskan är glada för att framför allt de två förstnämnda har tagits ut. Ersson och Åhman toppar ju målvaktsligan i HA och även om Marcus Dahlbom och Christoffer Rifalk säkert kommer göra bra macher för sina respektive lag så är det ändå två toppkeeprar som kommer saknas. Och då inte bara under en vecka utan under nästan en månad. Lägg lite mental trötthet när man kommer hem och ska börja om på det så är det två välförtjäna men för lagen tuffa uttagningar.

Det är ju för övrigt intressant att det är just tre målvakter från HockeyAllsvenskan som tagits ut, på back och forwardssidan är det framför allt SHL och spel i Nordamerika som gäller.

Hur som helst.

BACKAR Gött mos att Juniorkronorna får med sig Adam Boqvist – just nu i London Knights, Timothy Liljegren – just nu i Toronto Marlies, Rasmus Sandin- just nu i Toronto Marlies och Erik Brännström – just nu i Chicago Wolves som redan spelar på andra sidan pölen.

De kommer ha med sig stor erfarenhet av spelet där borta vilket är viktigt. Ska bli spännande att se backlegendaren Marcus Ragnarssons son Jakob Ragnarsson på den här nivån. Junior spelar i Almtuna där han väl inte vält några kiosker med sitt spel och kanske ligger han lite risigt till då en av backarna ur den här bruttotruppen ska bort men kul ändå.

FORWARDS: Att Emil Bemström tar plats var väl inte ens spelbart. Kändes given. Har gjort toksuccé i DIF och lassat in mål, de flesta i power play. Kan tänka mig att DIF inte är helt i extas med tanke på att åtta spelare dessutom åker en sväng med Tre Kronor till Channel One. Samtidigt så är det ett bra lockbete för klubben när man plockar in unga spelare, att just vara det där skyltfönstret som alla letar efter att spela i.

Roligt att se att Nils Höglander tagits ut i truppen. Tomas Montén beskrev honom som ”Speed, speed, speed”. Nils har växt både på längden och bredden sedan förra säsongen då har var i AIK.
Många var kritiska till att Nils bröt sitt kontrakt med AIK för att gå till Rögle. Omöjligt att säga om det var bra eller inte. Han har snittat 12 minuter i Rögle, har gjort tre mål och tre assist. Kanske hade han fått spela mer i AIK, kanske inte men här är han uttagen i alla fall och det tycker åtminstone jag är buskul.

Två av forwards spelar till vardags i Nordamerika, dels Richard Hugg (Kitchener Rangers) och Hugo Leufvenius (Sarni Sting). Den sistnämnde är 196 cm lång och väger 96 kilo. Tung att möta med andra ord, blir spännande att se om han är snabb också.

Förbundskapten Montén radade upp 14 forwards i bruttotruppen och berättade att man även hoppas få in Isac Lundeström, till vardags i Anaheim Ducks/ San Diego Gulls.
Så här ser truppen ut i sin helhet:  Inga kommentarer: