fredag 11 januari 2019

AIK vs Västervik 5-2 och ett efterlängtat mål för junioren

AIK-tränaren Thomas Mitell var fly förbannad efter den bleka insatsen mot BIK Karlskoga i onsdags. Dagen efter fick spelarna köra idioten och bara vara på isen i tio minuter i stället för att träna då AIK-ledningen ville skicka ett budskap om att insatsen måste upp.

Detta har Hockeypuls berättat om. Och upp kom AIK i fredagskvällens match även om man fick lite hjälp av Västerviks målvaktsval i första perioden. AIK utnyttjade den artonårige målvaktsdebutanten Ragnevads orutin och lade grunden till segern med tre poäng där.

Här är några tankar om AIK:s match mot Västervik på Hovet, där AIK vann med 5-2.

!!!!!!
AIK har i och med 5-2 segern mot Västervik endast gått poänglösa från sex av 36 spelade matcher i Hockeyallsvenskan. Och enligt domarna.se hände detta senast säsongen 07/08 då Leksand hade 5 och Malmö 6 stycken matcher med noll poäng på de 36 första omgångarna.

Den säsongen kom Leksand etta och Malmö tvåa i Hockeyallsvenskan men i kvalserien gick det sämre. Där höll sig Brynäs och Rögle kvar i Kvalserien medan Malmö blev tre och drog på sig tre förluster vid full tid på tio spelade matcher medan Leksand kom femma och hade fem nollpoängare på tio matcher.

?????
ANDRA PERIODEN. Pondusen och det raka spelet var plötsligt som bortblåst för AIK som surrade runt utan att få styr på spelet i mittenakten. Lite märkligt att det kan bli sådär även om det såklart sällan går spikrakt i en match.

SIFFRAN
ETT! Philip Broberg spelade tio minuter mot Karlskrona i söndags, nu gjorde han första ”hela” matchen sedan återkomsten från JVM. Och då kom första målet i hockeyallsvenskan för backtalangen som efter en stunds rundpassande inom AIK drog iväg ett skott från blå som susade in högt, förbi Ragnevad.

Broberg har ”fått” två mål och sedan ”blivit av” med båda två tidigare när det har visat sig att Jacob Dahlström och Mathias From styrt in pucken  istället men nu satt den där – även om det var nära en ny styrning.

EN SAK TILL
Tuff debut. Västerviks målvakt Isak Ragnevad fick göra sin allsvenska debut på Hovet. Bara 18 år fyllda och inte en helt lätt uppgift. Tre insläppta i första perioden sedan bytte gästerna målvakt och satte in Emil Kruse i stället.
Känns väl inte som den bästa matchen att låta en artonåring debutera i, anser jag.

AIK - VÄSTERVIK 5-2 (3-0, 0-1, 2-1)

MATCHEN:  MMM+
MÅLVAKTERNA: Erik Källgren, AIK 90,48%  samt Isak Ragnevad, Västervik 78,57 % och Emil Kruse, Västervik 95,65 %.
PUBLIK: 3 508 sålda biljetter
DOMARE:  Johan Nordlöf