lördag 12 januari 2019

DIF vs LHC 6-3 Bra vibrationer!

(Fullsatt på Järnkaminernas dag. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Vilket party det blev på Järnkaminernas dag. Inte bara för att Djurgårdssupportrarna fick glädjas åt andra raka segern utan för att det var en riktigt rolig match att titta på och bra tryck på läktarna. Kul som fan.

Här är lite tankar om matchen:


!!!!!!
Linköping drog på sig två tunga utvisningar i första, en boarding på Anton Karlsson och en puck out på Adam Ginning. Det gav DIF möjlighet att spela fem mot tre i 24 sekunder. Det tog sex sekunder för DIF att kvittera. Linus Hultström brukar panga på från blå, nu drog han ett handledsskott som letade sig in istället. Och. DIF fyllde på i det återstående 5 mot 4-läget.
Klappklapp av Jonte Davidsson, Sebastian Strandberg fram till Marcus Davidsson.
Läckert men jag satt mest och funderade på när DIF senast dunkade in två pp-mål i två av varandra ikuggande utvisningar? Händer inte så ofta, oftast blir det ett mål i den första eller andra utvisningen om ens där men nu så!

?????
Har DIF hittat tillbaka på riktigt?
Djurgården har haft det tungt under november och december med endast sporadiska segrar här och där.

Facit från november: tre vinster (all vid full tid ) på sju matcher.
Facit från december: tre vinster (varav två på övertid) på åtta matcher.
Förlust den femte januari mot Mora men vinst mot Skellefteå den 11 januari och i och med dagens vinst tog men nu två raka segrar för första gången sedan månadsskiftet oktober/november då man hade en trea, en straffvinst och en trea till.

Kollar man på två vinster vid full tid på rad så måste man gå ända tillbaka till den trettonde och artonde oktober då Djurgården vann stort, 7-4 mot Timrå hemma och följde upp med 5-0 mot Skellefteå borta.

Det kändes ju lite shaky inför kvällens fajt mot Linköping men helt i onödan.
DIF lade in en växel som… ja var har den varit de senaste två månaderna?
Speed, det där härliga passningsspelet man inledde säsongen med och en attityd som skrek flytta på er här kommer vi.

Nu är ju frågan om det kommit för att stanna? Kvällens seger tog upp DIF på kvartsfinalplats och med en så jämn serie som det är nu – med tio poäng mellan tian Rögle och ettan Luleå – så är det vad som krävs för att hålla sig kvar där uppe.

Lägg därtill att DIF är enda laget som spelat 31 matcher. Övriga har spelat 32, förutom Frölunda som har spelat 33. Intressant.


SIFFRAN
8094.
Fullspikat som sig bör på Järnkaminernas dag. Och kalla mig gammeldags om ni vill men det är en speciell känsla att sitta i en hockeyarena  - oavsett lag - där trumhinnorna vibrerar. Det syns på isen att det är extra tändvätska för båda lagen också och man kan ju inte önska annat än att det alltid var så här fullt och decibeldånande i varje match. (Jo jag vet, det är en orimlighet men ändå!!)

För mig har en av de allra bästa sakerna med hockeyn alltid varit passionen och engagemanget hos både spelare och publik och i den punkten inkluderar jag framför allt röststarka supportrar, gärna runtom hela hallen och inte enbart i klacken.

Sverige är känt för körsång men den röstkoordinering som man ibland får uppleva vid såna här tillfällen är svårslagen. Och alldeles underbar.

EN SAK TILL
Satt och funderade lite kring Alexander Urboms utveckling senaste säsongerna och inte minst denna.

Defensiven har ju funnits där hela tiden och en titt på statistiken visar att det endast hänt två gånger i karriären att han har gjort två mål under en seniorsäsong.

Han gjorde det i AHL, i Albany Devils säsongerna 2010/2011 och 2011/2012. Noterbart är att Urbom då även gjorde en kasse i NHL, NJ Devils så totalt tre mål i båda de säsongerna.
Men som sagt, defensiven har varit hans adelsmärke länge men i DIF har han fått mer och mer mod och pondus även när det gäller att bidra offensivt.

Och så pang, just som jag satt och funderade på det där tog han skottet från blå som gav 3-1. Ett skott som jag först trodde gick rätt i mål men Emil Bemström stod framför mål och en titt på reprisen ger vid handen att det nog ändå var Bemström (eller möjligen den LHC-spelare han kampade med) som var sist på pucken.

Var hur som helst kul att se Urboms reaktion. DIF-backen såg nästan lite förvånad – om än glad ut – när han – nästan försiktigt höjde armarna i ett firande.
Jag hade verkligen unnat Urbom det där målet som om han hade fått det hade varit DIF-backens andra för säsongen. (Han gjorde sitt första mot Timrå den 13 november)
DIF- LINKÖPING 6- 3 (2-1, 2-0, 2-2)
MATCHEN: MMMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 97,18 % och Jacob Johansson, LHC 85,71 %
PUBLIK: 8 094 (fullsatt)
DOMARE: Mikael Sjöqvist & Tobias Björk

BÄST I DIF
MMM Marcus Davidsson, f,
MM Jacob Josefson, f
M Alexander Urbom, b

BÄST I LINKÖPING:   Chad Billins, b, Joe Whitney, f, Nick Sörensen, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (12.51) Daniel Olsson-Trkulja (Dan Pettersson, Chad Billins)
1-1 (15.34) Linus Hultström (Jonathan Davidsson, Jacob Josefson) Spel 5 mot 3
2-1 (17.07) Marcus Davidsson (Sebastian Strandberg, Jonathan Davidsson) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
3-1 (06.10) Emil Bemström (Alexander Urbom, Jesper Pettersson)
4-1 (14.57) Petteri Wirtanen (Axel Jonsson-Fjällby, Robin Norell) Spel 4 mot 5

TREDJE PERIODEN
5-1 (00.48) Daniel Brodin (Jakob Lilja, Jacob Josefson) Spel 5 mot 4
5-2 (03.57) Joe Whitney (Andrew Gordon, Jimmy Andersson)
5-3 (06.53) Filip Karlsson (Nick Sörensen, Chad Billins) Spel 5 mot 4
6-3 (18.33) Jacob Josefson i tom bur

SKOTTEN I MATCHEN:  36-34 (13-11, 13-11, 10-12)

Citatet: 
Det var liksom ett trauma för hela kroppen. Det enda sättet för mig att komma tillbaka i riktig form är att spela och jag tycker att det har känts bättre och bättre för varje match som har gått
(Djurgårdens Jacob Josefson har fått kämpa för att komma tillbaka från den minst sagt oväntade skadan då hans urinrör gick av, när DIF-forwarden själv delade ut en tackling. Att han betyder mycket syntes återigen på Hovet. ”Josef” är som ett sånt där osynligt smörjmedel. Inte så flashigt men när det är borta så skaver och kärvar det. När det är där, flyter det på. Helt klart DIF:s viktigaste kugge)

Inga kommentarer: