lördag 12 januari 2019

”Försöker anpassa mig så bra som möjligt”


(Axel Jonsson-Fjällby. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Axel Jonsson-Fjällby noterades för en assist i första matchen efter återkomsten till DIF, gjorde en till i fjärde matchen, har gått poänglös till för tre matcher sedan då det blev en ny assist. 

Och på JK-dagen kom den fjärde när han spelade fram Petteri Wirtanen till Djurgårdens 4-1 i numerärt underläge.


När det var oklart om han skulle stanna i Nordamerika och kämpa på i AHL eller om han skulle komma hem lät det emellanåt som att det skulle komma hem värsta målmaskinen men förra säsongen landade DIF-forwarden på sju mål och nio assist på 42 matcher. Så hans förtjänster finns i mångt och mycket i att bidra och skapa i spelet, inte att rusa upp i toppen av skytteligan.

Och efter en tids inspelning i laget och Djurgårdens spelsystem den här säsongen börjar det se klart bättre ut. Jag tog ett snack med Axel Jonsson-Fjällby.

Vi pratade om matchen, lyftet och pondusen i spelet som var tillbaka, Järnkaminernas dag, beslutet att flytta hem, hur det har gått under de femton matcherna som han har spelat i DIF den här säsongen, assisten i numerärt underläge, väntan på ett mål, att komma in i ett lag mitt under säsongen med mera så in och lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: