onsdag 18 december 2019

”Den här chansen kommer aldrig tillbaka.!"

Han fick ett mål tveksamt bortdömt i första perioden men i andra perioden kom SHL-mål nummer ett och två för säsongen för Marcus Högström, med endast rekordsnabba femton sekunder mellan målen dessutom.

I tredje perioden kom det till slut ett tredje godkänt mål vilket fullbordade hattricket med bara några minuter kvar att spela.

Marcus Högström har förvisso gjort ett mål i CHL, hemma mot Wien den 6 september, men nu kom alltså de tre första SHL-målen för säsongen i en och samma match.

Senaste DIF-målet i SHL gjorde Högström för övrigt, våren 2018, den 26 mars när Djurgården avgjorde kvartsfinalserien mot Linköping (match fem).

Kvällens mål var dels ett skott långt utifrån sargkanten efter en vunnen tekning av Josefson där pucken sedan hamnade via Sebastian Strandberg hos Marcus (2-0), ett slagskott från blå (3-0) och en styrning efter en fin passning genom målgården till den friställde DIF-backen från Michael Haga (6-0).

Det första, som dömdes bort var ett slagskott men dömdes bort då domarna hade blåst för en interference på Anton Hedman i samma sekund, när Hedman var framme för att ta en eventuell retur.

Här är ett snack med Marcus Högström om 6-0-krossen, säsongen för DIF så här långt, hans fyra mål – varav tre (hans första SHL-hattrick) godkändes, snabbhetsrekordet, den syrliga passningen till domarbasen Thorsbrink, varför han borde få även det fjärde målet godkänt, hur hela grejen med avstängningen påverkat honom, hur illa han tog vid sig av det, hur lagkamraterna hjälpte till med hattricket i kväll, Jacob Josefsons comeback, hälsningen till Oskar Lindblom. Med mera!