tisdag 24 december 2019

”Det här året som det verkligen börjar”


(Philip Broberg. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

För ett år och drygt fyra månader sedan var Philip Broberg en rookie i AIK:s trupp under försäsongen. Han visade snabbt att han inte ville nöja sig med att se och lära lite blygt från sidan, tog för sig med råge och blev snabbt ordinarie i den då tuffa konkurrensen i AIK.

Edmonton gillade vad de såg och i somras draftade den anrika NHL-klubben Philip i första rundan där Philip gick som nummer åtta totalt. En tydlig fingervisning om hur man ser på den nu artonårige Örebrosonen.


Det blev dock inte NHL direkt utan först ett år i SHL upppe i Skellefteå och där har han fortsatt visa pondus och mognad inte minst i spelet och att han kommer vara en av de tyngre kuggarna i det JVM som drar i gång nu känns självklart.

Han spelade bara fyra matcher i JVM för ett år sedan, räkna med att han kommer få och vilja ta mycket större ansvar nu även i det här laget där just backsidan är riktigt stark.

Jag träffade Philip innan Juniorkronorna drog ner till Tjeckien och pratade bland annat om klivet till SHL och Skellefteå, att flytta hemifrån när man är så ung, hans specialiteter i köket, det starka drivet och den målsökande vinnarinstinkten, stödet från Jesper Frödén som också gick från AIK till Skellefteå, planen framöver, intresset från Edmontonfansen, valet mellan att åka över tidigt eller stanna och utvecklas mer här hemma, hur man bygger lag på kort tid och sin roll i JVM-laget i år med mycket mera!

Så in och lyssna på den här kloka killen:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: