fredag 13 december 2019

Maries hockeypod nr 47 - Mattias Beck special


(Mattias Beck efter en match med SSK U16. Foto RG Foto-Media)

Det var ett tag sedan men här är ett nytt avsnitt av podden! Jag har funderat länge på vad jag ska göra av den, funderande är inte helt klart men här är i alla fall ett specialavsnitt med Mattias Beck, forward med förflutet ibland annat AIK, SSK och Mora som lade skridskorna på hyllan i somras.

Vi pratar lite om karriären som var men också mycket om framtiden för honom, där han just nu är en av tränarna för SSKs U16 lag, om tränardrömmar och tränarfilosofi. Vi tar en närmare titt på SSK och AIK som båda har legat skrynkligt till under hösten och vintern.

SSK har lyckats klättra upp lite i tabellen, AIK ligger fortfarande sist så vi pratar om hur spelarna mår i det läget, hur man vänder, om det går att bygga vidare på en eller ett par vinster eller ett kliv uppåt, hur man hanterar kvalångesten, hur man hittar glädje att vända det jobbiga läget när förlusterna radas upp och inte minst vad som krävs för att klara ett kval.

AIK och SSK har ju tagit lite olika vägar när det gäller förändringar i ledarstab och laget under hösten, vi pratar lite om det och om sportchefernas olika förutsättningar som varit där Mikael Samuelsson har bra kontaktnät i Chicago där han i jobbet som spelarutvecklare kunnat följa unga spelare i olika klubbar medan Anders Gozzi jobbat både som tränare och sportchef innan han klev av för att bara vara sportchef igen, med mera.

Mattias har själv erfarenhet av kval både uppåt med AIK (gick upp) och neråt med SSK (som åkte ur) samt Vita Hästen (som höll sig kvar) så det finns intressanta erfarenheter här. Podden kan dels streamas här nedan:Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

Det går också bra att streama och ladda ner den på Hipcast HÄR. Det går också bra att ha RSS på podden så får man notis när nytt avsnitt finns ute.
Jag och Mattias önskar god lyssning! 


Inga kommentarer: