tisdag 17 december 2019

”Farsan blir lack när vi torskar”

(Gustav Bouramman efter strafförlusten mot Vita Hästen. Foto www.hockeymedmariehallman.se)


Gustav Bouramman gjorde sin femte match i AIK när Gnaget tog emot Vita Hästen på måndagskvällen. Han kom in när det var som rörigast i AIK men har lyckats anpassa sig bra till situationen även om det såklart även finns saker att jobba på för den 22-årige offensive backen.

Mot Vita Hästen hade han både en riktigt bra målchans men också lite sjabbel nere vid Mika Järvinen vid något tillfälle. I just den här matchen noterades han för två skott, två utvisningsminuter, var inne på AIKs mål framåt och inget bakåt, täckte fyra skott och hade en speltid om 25 minuter och 19 sekunder (33 byten).


Bouramman vill vara en spelförande back och får mycket tid i pp. Det finns att jobba på där men intentionerna är bra och under hans tid i AIK har laget tagit poäng i fyra av fem matcher som han  har spelat (två övertids och en strafförlust, en förlust vid full tid och en vinst vid full tid).

Här är en intervju med Gustav som även råkar vara god vän med Alexis Binner som kom från Västervik i och med trejden med Oscar Drugge. Det är för övrigt även Alexis som står och hostar lite bakom, jag försökte klippa bort de värsta hosten men det hörs lite så nu vet  ni vad det är som låter…

I intervjun pratar jag och Gustav om bland annat: matchen mot Vita Hästen, hans (och pappans relation till AIK), hur det har varit att komma in i ett bottenlag, vilken roll Gustav själv vill ha och var han kan tillföra – inte minst i power play, NHL.-drömmen, vänskapen med Alexis Binner, viljan att utvecklas i AIK, hur AIK ska utveckla sitt pp, det skrynkliga tabelläget med mera. Så in och lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: