tisdag 17 december 2019

DIF vs Brynäs 6-0. Comeback, ketchupeffekt och mycket kärlek

Vilken klang och jubelföreställning det blev - för DIF. Rena mardrömmen för Brynä.
Vinst med tennissiffror, 6-0, enligt Cmore den största segern mot Brynäs på 17 år. Hattrick (tom fyra puckar inne) och en assist för Marcus Högström och en nolla för Rämö i mål. Och så Jacob Josefssons comeback på det.

Här är några lösa puckar från matchen:

!!!!!! COMEBACKEN !
Jacob Josefson var tillbaka i matchspel efter att ha missat 18 raka matcher på grund av en gaffelsprängning OCH en fraktur, dvs ett brott vid fotleden på samma fot.

Djurgårdskaptenen inledde säsongen med fyra ”hela” matcher, var borta i omgång fem och skadades mot just Brynäs borta  i omgång sex den första oktober efter bara två minuter och 22 sekunders spel då han fastnade illa med skridskon i isen. Jacob har brutit – den andra – foten med för några år sedan när han spelade i SHL, så han konstaterade efter matchen till bloggen att nu fick det väl räcka…

Stort jubel blev det hur som helst när Josefson presenterades inför matchen mot Brynäs.
I densamma noterades Djurgårdsforwarden för en andraassist vid Marcus Högströms 2-0 mål

Istiden totalt: 16.08 (7.41 i första perioden, 5.49 i den andra 2,38 i den tredje. Jacob noterades även för två skott på mål och vann 13 av sina 19 tekningar ( = 68,42 % ).

”Skönt att komma igång och spelade tre matcher nu innan jul och få några dagars vila på det inför resten av säsongen”, sa Jacob Josefson till bloggen efteråt. Foten kändes helt bra efter matchen också berättade han.

SNABBASTE BACKEN!
Apropå Marcus Högströms två snabba mål i andra perioden så letade suveräna domarna.se fram infon att det bara är två spelare från och med säsongen 99/00 som gjort två mål inom 15 sekunder och det är dels Marcus Högström nu, ende back med en så snabb notering och därmed snabbast av alla backar.

Han var dock inte snabbast av alla spelare, den titeln innehas fortfarande av forwarden Patrik Lund (då i Växjö) som gjorde två mål inom loppet av 12 sekunder den 30 december 2015 mot Karlskrona.

SIFFRAN:  NOLL! Eller ett om ni så vill. Eller två om man räknar CHL. Eller fyra.  Alltså så här: Karri Rämö höll sin första SHL-nolla i DIF-tröjan då han tog samtliga 18 skott som Brynäs testade honom med.

Hans målvaktskollega Niklas Svedberg har ju hållit nollan i SHL tre gånger tidigare den här säsongen så kvällens nolla var den fjärde totalt i SHL under hösten/vintern så här långt för DIF.

Rämö höll för övrigt nollan även i CHL senast och har därmed stängt igen två matcher i rad om än i olika serier.

Brynäs hade en puck inne i pp med 5.17 kvar men det målet dömdes bort på grund av hög klubba och man kan väl notera att Rämö var tydlig när han visade domarna att det målet skulle tas bort! Kan tänka mig att första SHL-nollan satt bra.

NÄR HOCKEY ÄR SOM BÄST:
Vid första periodens andra powerbreak vacklade Brynäsfansen ut den här fina banderollen. Djurgårdsfansen började applådera och Brynäsfansen med liksom spelarna i båda lagen, både på isen och i båsen och till slut samlades hela hallen i en lång och varm applåd och stående ovation.

Alla fans, inga sånger, bara applåderna som fortsatte rulla i flera minuter. Spelarna, på isen och i båset, klappade också händerna, några från vardera lag åkte ner mot Brynäsfansen. Var svårt att hålla tårarna tillbaka då det var så otroligt fint och varmt. Hockey förenar, det kan man inte komma ifrån. Kämpa Oskar, stay strong!

Citatet:
”Det är bara att glömma det här, en riktig skitkväll. Vi spelar för snällt, gör inte jobbet klart. Vi får titta oss själva i spegeln och komma igen bättre nästa match för så här kan det inte se ut. Efter Leksandsmatchen sa jag att det inte ska få se ut så där igen men ibland blir det så, men det är inte okej nånstans.
Brynäs lagkapten Anton Rödin var arg, frustrerad och inte minst besviken när han sammanfattade matchen till GD.se

DIF vs Brynäs  6-0 (1-0, 4-0, 1-0)

MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Karri Rämö, DIF 100 % och Joacim Eriksson, Brynäs  79,17% samt Samuel Ersson, Brynäs 92,31 %
PUBLIK: 7 738
DOMARE: Pehr Claesson & Linus Öhlund