lördag 28 december 2019

DIF vs Skellefteå 3-1. Sjukt men seger.


(DIF gör entré. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Jämn match med mycket gruff och känslor. Det hände småsaker här och där mest hela tiden. Och delades ut hela 26 tvåminutersutvisningar. Vilket gjorde att det inte blev  något vidare flyt i matchen.

Djurgården bröt sin två matcher långa måltorka. Viktigt i jakten på en direktplats i slutspelet. Här är några lösa puckar efter Djurgårdens match mot Skellefteå på Globen:

  
!!!!!! GENERÖSE POSSLER !
Djurgårdsforwarden Gustav Possler står på noll mål efter 20 spelade matcher. Fick chansen nu då Skellefteå tappat puck i egen zon, Possler snott åt sig den och kommit fri med Mantas Armalis.

Han gjorde några kroppsfinter men droppar sedan pucken bakåt där Linus Hultström kom farande. DIF-backen hindrades av en Skellefteåspelare och bromsade för att inte smälla in i Armalis och styr i samma veva in pucken med skridskon.

Blev videokoll på grund av det sistnämnda men ingen spark var bedömningen och därmed mål. Och en generös dropp av Possler får man väl säga, kanske kände han att han inte hade gjort mål där men det vet man ju aldrig.
  
SJUK o SKADEKOLLEN
DIF fick tampas med lite sjukdomsfall inför matchen, bland andra Manuel Ågren och Erik Walli Walterholm saknades på grund av magsjuka och lämnade sena återbud då båda klev av efter matchvärmningen.

En stund in i andra perioden klev även Jesper Pettersson av. Han har ju liksom Tom Wandell varit sjuk alldeles nyligen och enligt DIF-tränaren var det magsjuka även här. DIF har en rätt jobbigt skade och sjuklista och än värre blev det i slutet av andra då Patrik Berglund klev av efter en sekvens där han landat illa på ryggen på isen. Han var tydligen magsjuk också.

Lägg därtill att Albin Grewe klev av med skada. Ingen kul lista det där. Eller som Ohlsson konstaterade på presskonferensen: ”Vi genomförde matchen med väldigt få spelare som gjorde det heoriskt utifrån de förutsättningarna som var. Extra glädjande att vi kunde ro hem segern.”

EDIT! Med anledningen av rubriken nedan, så noterar jag efter midnatt att de ändrat igen så att det nu står Berglund och inte Hultström som målskytt.... jag orkar inte ändra här nedan och det är ju en fin förklaring kring röran men nu vet ni!

TRE! Som i antal backmål under kvällen.
Alla mål gjordes ju av backar: Hultström mål ett och två, Högström mål nummer tre.
Men hur var det egentligen med 1-0-målet? På reprisen ser det ut som att Patrik Berglund står och styr in Hultströms skott från tekningscirkeln i pp med sitt klubbskaft.

”Hulta” fick målet först, sedan ändrades det i officiella statistiken till Patrik Berglund men i slutet av matchen var det återigen Hultström som stod som målskytt…. och enligt C More var det Mantas Armalis plock som pucken touchade på och kanske var det så.

Lite synd dock för DIF-forwarden som haft måltorka ett bra tag nu. Han gjorde två mål i september, fyra i oktober och ett i november, då mot Färjestad den 2 november och har nu med andra ord har gått mållös i nästan två månader. Misstänker att han gärna hade haft det målet med sig.  (Och kanske fick han det ändå?!, se edit ovan)


KVÄLLENS KROCK:
En av de två huvuddomarna, Mikael Andersson, åkte omkull rakt bakåt efter en sammanstötning med Michael Haga. Såg lite otäckt ut men var nog mest tappad luft där för efter en stunds pustande och hjälp av läkare kunde Andersson köra vidare.


Citatet

Niklas Svedberg har en konstaterad knäskada, vi får se om han kan hantera den smärtan som är under match eller om man måste gå in och göra ett kirurgiskt ingrepp .”
(Djurgårdstränaren Robert Ohlsson på presskonferensen om hur det går med målvakten Svedbergs  läkeprocess.) MATCHFAKTA

 DIF vs SKELLEFTEÅ  0-0 (1-1, 1-0, 1-0)


MATCHEN: MMM
MÅLVAKTERNA: Karri Rämö, DIF 96%  och Mantas Armalis, Skellefteå 90,32 %
PUBLIK: 13 850
DOMARE: Wolmer Edqvist och Mikael Andersson   

BÄST I DIF  
MMM Linus Hultström, b
MM Jacob Josefson, f
Marcus Högström, b

BÄST I SKELLEFTEÅ  :  Oscar Möller, f,  Jonathan Pudas, b, Joakim Lindström, f

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄRInga kommentarer: