onsdag 8 januari 2020

AIK vs Björklöven 2-5 och nya smällar


(Foto www.hockeymedmariehallman.se) 

AIK var med både spel och siffermässigt i två perioder men kombinationen av att avsluten man skapar inte sätts i tillräckligt hög utsträckning, det faktum att man vinner alltför få tekningar och därmed tappar initiativ och det faktum att Björklöven är ett lag som sätter sina chanser gjorde att tabellettan vann precis som man kunde vänta sig.

Jag tycker att tvillingarna Ahlström gjorde en bra insats och kan växa. Oscar Nord ser ut att trivas som ny kapten, jag hoppas nu att inte smällen mot huvudet tog illa. En annan tuff sak för AIK var att Mora slog Kristianstad och att det därmed nu är fjorton poäng upp till laget närmast ovanför strecket.

Hur som helst, här är några lösa puckar från matchen:


SIFFRORNA:  86 och 68.

AIKs nygamla tvillingar fick inte bara förlängt kontrakt efter sin första veckas tryout, nu fick de spela i de ”rätta” siffrorna i hemmacomebacken i klubben. Och jag tycker de gjorde en bra insats. Oscar Ahlström stod för reduceringen till 2-4 och har nu gjort ett mål och två assist på två matcher. Victor Ahlström fick en andra assist till målet, står på 0+1 på två matcher men man ska komma ihåg att det är ett och ett halvt år sedan de båda spelade matcher regelbundet på hög nivå så att bara kliva ut och på mindre istid än övriga dessutom vara med och producera är starkt. AIK har behov av tekare, Victor vann fem och förlorade sju, får han bara komma i gång kan han bli nyttig i de situationerna. Istiden för bröderna mot Löven: 11.09 (14 byten) för Victor och 10.39 (15 byten) för Oscar.

RESPEKT!
Fredric Weigel med förflutet i AIK gjorde Björklövens fjärde mål. Och avstod att fira. Det tycker jag var snyggt gjort. Man får tycka vad man vill om killen och han väcker känslor och jag hann inte prata med  honom så jag vet inte hur han tänkte men jag tyckte det var respektfullt gjort i alla fall.

AJ, AJ, AJ!
AIK har redan spelare som Henrik Rommel, Carl Wassenius, Jacob Svensson, Johan Porsberger, Sam Marklund och Lucas Macklin på frånvarolistan. Under matchen mot Björklöven klev två tongivande spelare till av isen. Först backen Johan Larsson efter en smäll mot ansiktet.  ”Han lär inte spela  nästa match” var Bobo Simensens prognos efter matchen. Halvvägs in i tredje perioden fick nye lagkaptenen Oscar Nord en smäll i skallen av Alexander Hellström som fick matchstraff för checking to the head.  AIK-tränaren kunde inte lämna någon prognos för Nord dock då han undersöktes under matchen då frågan ställdes.
  
EN SAK TILL:
Det tog sin tid, eller rättare sagt 32 matcher men till slut kom första målet i Hockeyallsvenskan i AIK-dressen för Oscar Milton som värvades från Almtuna till Gnaget inför den här säsongen. Milton snodde åt sig pucken själv i egen zon, drog upp anfallet, passade ut till John Henrion på högerkanten, satte fart och kom fri, fick tillbaka pucken och sprätta in kvitteringen. Milton gjorde visserligen bara fem kassar för Almtuna förra säsongen men noterades för tolv säsongen innan dess så här finns kanske ett litet sparkapital att kräma mer ur.

Citatet: 
Många matcher har vi varit med bra från start, synd att vi inte klarar av att leverera hela vägen. Det sitter en hel del i huvudet, det är tufft.”
(AIK:s forward Oscar Milton till klubbens hemsida)


AIK vs BJÖRKLÖVEN  2-5 (0-1, 1-1, 1-3)


MATCHEN: MM+
MÅLVAKTERNA: August Hedlund, AIK och Joe Cannata, Björklöven
PUBLIK:   2 814 sålda biljetter
DOMARE: Pehr Claesson och Alexander Österberg

BÄST I AIK
MMM John Henrion, f
MM August Hedlund, mv
Oscar Milton, f

BÄST I BJÖRKLÖVEN: Alex Hutchings, f, Justin Crandall, f,  och Fredric Weigel, f

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR http://stats.swehockey.se/Game/Events/441511

Inga kommentarer: