fredag 31 januari 2020

"Man försöker ta för sig"

(William Eklund. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Christian Eklund, Fimpen kallad, är en av de roligaste spelarna jag har intervjuat. Jag tycker han var rolig att se på isen också, inte minst då han verkligen gav allt på ett sätt som var outstanding.

Sonen William träffade jag när han var liten, både i omklädningsrummet men också när vi var hem till "Fimpen" och spelade in inslag för Viasat den säsongen som DIF åkte ner till Hockeyallsvenskan.
Men det är historia. Nu är William - som fyllde 17 år i oktober - med på isen och som han tar kliv. Han bara ångar på.Det är bara några få veckor sedan Robert Ohlsson kom ner på en juniorträning och berättade för William att nu får du vara med de stora grabbarna. William spelade 8 minuter och 21 sekunder i debuten borta mot Oskarshamn. Var uppe på över fjorton minuter i match två hemma mot HV71. Fick visserligen bara 57 sekunder i match tre borta mot Luleå men har sedan legat mellan 11 och 13 minuter per match. Och visat att här finns både fullt ös och fin teknik i en härlig kombo.

Jag gjorde en intervju med William, ni kan höra den här nere lite om intrycken han har haft under sin första tid i a-laget. Han gjorde ju första poängen, en assist mot Örebro i lördags och hade även en andraassist mot Frölunda på torsdagskvällen vid Tom Nilssons 2-0 mål.

Tyvärr så var det ett jäkla liv bredvid oss där vi får stå och göra intervjuerna numera och jag har försök brusreducera med mera men det har gått sådär så jag ber redan här om ursäkt för uselt ljud. Ni kanske får lyssna två gånger för att höra vad han säger. Jättetråkigt men nästa gång ska jag dra ner honom längre ner i korridoren för det här blev tyvärr inget bra ljud alls.

En kul detalj förresten om far och son Eklund. Man ska inte jämföra mellan olika tider så men William har alltså redan gjort två poäng som nyss fyllda sjuttonåring. Pappa Christian gjorde si första poäng i a-laget, ett mål var det, först som 24-åring. Han gjorde det borta mot Modo i en match som DIF vann med 4-1 i slutet av tredje perioden den 5 mars 2002. Var sista matchen i grundserien den säsongen. Nuvarande sportchef, Joakim Eriksson spelade fram.
William är med andra ord lite före pappa där....

Hur som helst, här kommer intervjun med tyvärr risigt ljud då:Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: