torsdag 9 januari 2020

”Vi kände att kan vi hjälpa till, då kör vi!”


(Tvillingarna Ahlström. Oscar till vänster och Victor till höger. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Det var en och annan som höjde på ögonbrynen när AIK tog in tvillingarna Ahlström igen, speciellt som de inte har spelat matcher regelbundet sedan hösten 2018. Men bröderna har redan visat att de nog kan komma att bidra en hel del.

Jag tycker att de, med de förutsättningar som är, har gett ett positivt intryck. Oscar Ahlström står på 1+2=3 poäng på två spelade matcher. Victor Ahlström har en assist men har också börjat ta tekningar. 5 vunna och 7 förlorade mot Björklöven, javisst men betänk att de båda bara har spelat två matcher och dessutom med ganska blygsam speltid.


Det som imponerar på mig är drivet och viljan att fortsätta spela  hockey, att de har hållit i gång – samtidigt som de driver en golvläggningsfirma. Lägg därtill att de har rutin, de har varit med i tuffa kval förr och inte minst – de har ett enormt AIK-hjärta, kommer in nu och hjälper till där de kan och får och gör det trots det minst sagt knepiga läge som AIK befinner sig i. Det gillar jag.

Jag vill inte klumpa ihop bröderna men, här är en intervju med båda samtidigt bara för att de gjorde hemmacomeback samtidigt.  Vi pratade om comebacken på Hovet i AIK-tröjan, inledningen på den här sejouren i klubben och hur de gör för att komma igång efter den långa tiden utan matcher.

Vi pratade även lite om hur det kom sig att tvillingarna hamnade i AIK, vad de vill ha för roll nu, vad de har gjort senaste åren och hur de har hållit i gång för att vara redo om något dök upp och om drivet och drömmen som de fortfarande har kvar.

Vi pratade även lite om läget nu med egen firma samtidigt som man klivit in i AIK, pappa som steppar upp för sina söner, hur de två som kommer in med nya ögon har uppfattat laget, varför de tycker det finns mycket att bygga på för att rädda säsongen, hur det har varit för kroppen att komma in mitt i säsongen efter så långt matchuppehåll, vad de tänker om resten av säsongen för Gnagets del med mycket mera!

Så in och lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: