lördag 18 januari 2020

DIF vs Malmö 2-0. Full fart framåt och helt tätt bakåt


(FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Det var böljande spel i en period men sedan tog DIF över medan Malmö såg allt blekare ut. Djurgården vann skotten med 37-15 och ska man vara kritisk mot något för hemmalagets del så är det väl att man inte fick in fler mål än två.

Malmö ligger pyrt till i kampen om slutspelsplatserna och jag hade väntat mig mer desperation där men det blev inte så. Djurgården som i och med lördagens seger har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och även tog poäng i övertidsförlusten mot Luleå ligger nu sjua, tre pinnar från de åtråvärda direktplatserna till slutspelet.

Här är några lösa puckar från lördagens match:


!!!!!! NIKLAS SVEDBERG !
Håller sin fjärde nolla för säsongen, den andra mot Malmö dessutom. Nu fick han bara femton skott på sig men Malmö hade minst ett par ramträffar och Svedberg klev fram när det behövdes. Det var viss oro bland fansen när Svedberg signades och jag kan erkänna att jag tänkte att DIF (då Timrå) målvaktens humör skulle ställa till det för honom och DIF. Han spelar ju på adrenalin, ligger på gränsen MEN han har motbevisat alla som tvivlade. Det är starkt. Fjärde grundserienollan är dessutom personligt rekord i hållna nollor under just grundserien för Svedberg. Mer om allt detta i nästa inlägg där det finns en intervju med Djurgårdsmålvakten.

ROOKIEKOLLEN:
William Eklund gjorde sin femte SHL-match och har fram tills nu varit mest känd som ”Fimpens” son men han ser mer och mer självklar ut även på den här nivån och loggades i den här matchen för tre skott på mål samt 13.30 i istid. Inga mål än från William men mot Malmö blev det ett skott i ramen för sjuttonåringen, killen skjuter in sig.
Även backen Simon Johansson tar för sig mer och mer och ser allt mer hemtam ut. Han hade också ett skott i ramen, i kryssribban närmare bestämt och sa så här i C More om det: ”Jag hann inte se var den tog vägen men sedan hörde jag att den tog i stolpe ribban eller något.”

SIFFRAN:  NOLL som i antalet mål som bortalagen har gjort i mötena mellan DIF och Malmö! Det är lite lustigt faktiskt men Djurgården och Malmö har mött varandra tre gånger den här säsongen. DIF har vunnit båda sina hemmamatcher (4-0 i oktober, 2-0 nu) medan Malmö vann med 4-0 i match två som spelades nere i Skåne. Niklas Svedberg vaktade målet i båda hemmamatcherna, Karri Rämö stod nere i Skåne. Så DIF får väl satsa på Svedberg även i sista grundseriemötet lagen emellan i Malmö arena den 15 februari.

SMÄLLEN
Malmös målvakt klev av efter två spelade perioder. Detta efter en kollision med Patrik Berglund. Djurgårdsforwarden kom i full fart och bröt in framför Malmömålvakten sedan var kollisionen ett faktum. Alsenfelt spelade klart andra perioden men kom sedan alltså inte ut till den andra då han enligt Malmötränaren Peter Andersson tog smällen illa och inte kunde spela illa. Alsenfelt har haft hjärnskakning tidigare den här säsongen, fick en smäll och satt med braincooler för en och en halv vecka sedan efter en match mot Brynäs och har alltså en historik så det var ett klokt beslut att kliva av. Jag hoppas han mår bättre nu och slipper ännu en hjärnskakning.

Citatet: 
”Bra energi i arenan, jag gillar publiken i dag, de var här, de var på, det var skoj!”
(Djurgårdens tränare Robert Ohlsson inledde presskonferensen efter matchen med det viktigaste….)

 

(FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

DIF vs MALMÖ  2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

MATCHEN: MMM+  
MÅLVAKTERNA: Niklas Svedberg, DIF 100% och Oscar Alsenfelt, Malmö 92 %, Lars Volden, Malmö 100%. Kul notering här är att DIF lånade in SSK:målvakten Alexander Sahlin som backup då varken Karri Rämö och Lucas Rheyneuclaudes inte var tillgängliga att ha med i matchen.
PUBLIK: 7 023
DOMARE: Marcus Linde och Mikael Sjöqvist

BÄST I DIF
MMM Niklas Svedberg, mv
MM Patrik Berglund, f och Jacob Josefson, f
M Manuel Ågren, f och Tom Nilsson, b

BÄST I MALMÖ:  Henrik Hetta, f, Helge Grans, b, Oscar Alsenfelt, mv o Lars Volden, mv

 MÅL, SKOTT o UTVISNINGAR FINNS HÄR http://stats.swehockey.se/Game/Events/442106

Inga kommentarer: