fredag 30 september 2022

AIK:s intensivhockey fick Löven att falla

AIK-spelarna tackar fansen för stödet efter 4-0 mot Björklöven. 
Copyright: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Om någon av AIK:s fans har tvekat och tvivlat… så jo. Herrejävlar vad stöd på läktaren betyder mycket. Det märktes om inte annat i Gnagets hemmapremiär mot Björklöven (som hade ett stort följe med sig också).

För det var intensiv sång på läktarna och intensivt spel av AIK på isen. Det såg ut som att hemmaspelarna verkligen fick en rejäl adrenalinkick av stödet som de ju (tyvärr) inte varit vana vid de senaste säsongerna.AIK var nära att göra mål redan i första minuten och hade bud på par, tre stycken minst. Oscar Öhman snodde bland annat pucken och kom helt fri men fick inte pucken hela vägen mellan benen på Joona Voutilainen i Björklövenmålet.

Det blev i stället endast ett mål, av AIK, i första perioden. I den andra körde hemmalaget på i samma frenetiska tempo. Två mål med tolv sekunders mellanrum chockade gästerna som bytte målvakt.

I tredje öste publiken på. AIK tappade lite momentum och tränaren Anton Blomqvist tog en timeout. Det lyfte spelet igen och hemmapremiären slutade med en tung skalp då Björklöven ju är tippade som det lag som kommer vinna serien och gå upp.
 
HÄR ÄR NÅGRA FLER PUNKTER FRÅN MATCHEN
 
PREMIÄRMÅLSKYTTEN!
William Eriksson är fostrad i Björklöven och uppvuxen i Umeå. Kul för honom då så klart att göra matchens första mål, i slutet av första. Ett fint skott utifrån tekningscirkeln för 24-åringen som därmed gjorde sitt första hockeyallsvenska mål i AIK-tröjan. Eriksson gjorde tretton mål i Löven förra vintern men här är väl tanken att han ska få mer istid och det ska förhoppningsvis ge en bra målskörd här med.
 
OSCAR NORD!
Har tagit steg framåt varje säsong och det går undan när han kommer med fart som han gjorde den här kvällen. Med två sekunder kvar i numerärt underläge fick han tag på pucken i mittzonen, trampade på, bröt in och lyfte in 2–0 med en avig backhand.
 
TOLV SEKUNDER!
Det var kort mellan målen i inledningen av den andra perioden. Det hann bara gå tolv sekunder efter Nords mål så öste Adam Rockwood in 3–0.

Kanadensaren hoppade in från utvisningsbåset och drog järnet ner mot Lövenmålet. Ingen såg honom komma verkade det som, definitivt inte den Lövenspelare som Rockwood blåste förbi i alla fall. Och 3–0 var ett faktum. Liksom målvaktsbytet där Joona Voutilainen fick lämna plats för Alex Dorio.

Just Rockwood blev för övrigt tvåmålsskytt då han skickade pucken från egen rundel och hela vägen in i Björklövens tomma mål till 4-0.

Han har varit sevärd i de här första matcherna. Ska bli intressant att se hur kanadensarens säsong utvecklar sig.
 
MESTE AIK: AREN – OCH PUBLIKSTÖDET
AIKs kapten Christian Sandberg hyllades inför matchen. Detta då han i denna match blev den som nu gjort flest matcher i AIK-tröjan.

Jag har inte frågat honom men jag kan tänka mig att han trivs lite extra nu när Richard Gynge är tillbaka i laget. Och jag vet att han älskade ljudkulissen i kväll. Tänk, bara tänk om det kunde hålla i sig så här, med detta publikstödet? Kom igen AIK:are, ni vet ju själva hur mycket det betyder. Håll i!
 
LUNDSTRÖM!
Niklas Lundström startade uppspelet och assisterade således vid Adam Rockwoods 3-0-mål. Han hade väl inte årets roligaste match uppe i Östersund i veckan men nu var han stabil, inte minst då Björklöven bytte målvakt och fick upp lite tempo igen. 

Det tempot stängde Lundström ner och han stängde efter ett par heta räddningar i slutet av tredje även ner Björklöven helt och höll därmed sin sjätte nolla i Hockeyallsvenskan -varav den andra i AIK. De fyra andra har han hållt när han spelat för SSK (en) och Vita Hästen (tre).
 
 
SOM SAGT VAR:
”En stor omställning att flytta till storstaden men jag tycker jag har utvecklats som person och även som hockeyspelare och det känns grymt bra.”
AIKs första målskytt William Eriksson till C More om flytten från hemstaden Umeå och Björklöven där han fostrats till AIK i huvudstaden
 
”Grymt kul att spela med så här mycket folk och grym stämning på läktaren, det ger mycket till laget. Vi har bra fart och sätter fart på rätt ställen, tvingar fram misstag och sätter press på dem på ett bra sätt.”
Eriksson fick bra ”hjälp” med taggningen och analyserade första så här.
 
”Jo det tycker jag. Det är många snabba, rappa killar och så är det intensivt här inne, så det gör sitt till också”
Oscar Nord svarar i C more på frågan ”är det ett annat AIK vi ser den här säsongen”.

Inga kommentarer: