onsdag 28 september 2022

Tvärnit gånger två!

                               

         Varsin vinst i premiären men i omgång två gick det inte alls för varken AIK eller DIF.


Ömsom vin ömsom jäkligt surt vatten. Säsongen började ju så bra med premiärsegrar för både Djurgården (5-2) hemma mot Västerås och AIK (6-5 efter straffar) borta mot Modo.

Sedan tog det ett tag innan det blev match igen och under onsdagen var det mindre glada miner i de båda Stockholmslagen.

Förlust för Djurgården 2-4 hemma på Hovet mot bottentippade Kristianstad (som i och för sig alltid är tippade i botten trots att de inte minst förra vintern visade att de inte är givna där) och förlust med hela 2-6 för AIK mot Östersund är två resultat som smakar ”tillbaka till vardagen”.

DIF-tränaren Joakim Fagervall summerade insatsen så här i C More: "Redan från start har Kristianstad ett bättre mindset. De har en bra målvakt men vi stör honom inte tillräckligt. Vi har en nivå i dag som inte stämmer överens med vår identitet. Kristianstad är mer påslagna”

Jag tittade på båda matcherna samtidigt,  men med lite större fokus på den i Östersund där nykomlingen stundtals tokblåste ifrån ett AIK som kom in snett och sedan aldrig riktigt hittade tillbaka till spelet de vill spela.

Det var slarvigt, en och en, individuella misstag, tamt framför målet, risigt passningsspel, puckar som spreds åt alla håll och ja där finns att jobba på om man säger så. Eller som tränaren Anton Blomqvist själv sammanfattade i C More: "Det är för jävla dåligt att släppa in så många mål. Vi ger oss inte själva en bra chans att vinna. Östersund vinner välförtjänt men vi släpper in målen för enkelt.

Några tankar från onsdagskvällen:

AIK:s Filip Vindlert har blivit pappa.  Ett lyft privat definitivt för backen som missade första matchen och därmed säsongsdebuterade i Östersund i en mindre kul match för AIK:s del.

SWOSCH!! Östersunds Guillaume Leclerc och Sam Miletic finns det all anledning att hålla ögonen på under vintern. Speediga, bra blick, snabba kontringar som följs av spetsiga avslut. Det kommer många lag få märka av.

 Musiken som spelades i Östersunds omklädningsrum efter segern? Drängarna! Hm…

På Hovet såg det inte helt otagbart när Matthew Galajda släppte in 0-1 mellan benen och 1-3 högt i boxplay (även om just den gick via egna backen Kevin Karlsson och in). Nu kan alla ha en dålig dag och han kunde definitivt ha fått bättre hjälp men detta gav inga bra vibrationer.

 Ska väl nämna också att just Galajda fick en assist när Kevin Karlsson reducerade till 2-3 i PP. Så allt var inte elände.

Nu något helt annat:

# På onsdagen blev Anna Hammar historisk under onsdagen som första kvinna att ingå i domarteamet i någon av de två högsta herrserierna. Debuten skedde i matchen mellan Västervik och Södertälje. Kul tycker jag. Förhoppningsvis förblir hon inte den enda utan fler kvinnliga domare kommer in även på den här nivån.

# En annan fundering fast mindre kul är videokvällen som skedde i SHL i Gävle i tisdags. Där krävdes det två videokollar i matchen mellan Brynäs och Örebro för att fastställa att ett mål som först blev bortdömt faktiskt var ett mål och skulle dömas som sådant. Första kollen gick snabbt, den andra tog över tio minuter.. Ingen höjdare och så här kan vi inte ha det. Bra såklart att det kollas noggrant men så här länge?! När det finns situationsrum och hur många kameror som helst (via C More). Inte ok.

Inga kommentarer: