fredag 30 september 2022

”Vi fick extra energi – ruggigt stolt att vi använde den på rätt sätt”

 

Richard Gynge efter segern i hemmapremiären. 
Foto Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Niklas Lundström höll nollan, nyförvärv som William Eriksson och Adam Rockwood öste på och Oscar Nord visade återigen att han kommer bli en viktig kugge i AIK. På läktarna sjöng fansen så det dånade. Inte undra på att Richard Gynge njöt av att vara tillbaka på Hovet, hemma igen.

Gynge spelade fram till 3-0 målet också, det som kom bara tolv sekunder efter Nords 2-0. Och efter det så hämtade sig Björklöven inte igen. Eller jo, de bytte målvakt, fick ett litet lyft men en snabb timeout av AIK-tränaren Anton Blomqvist samlade i  hop hemmalaget och när gästerna inte fick utdelning så tog AIK över igen.

Två saker som var extra kul att se. Stödet på läktarna. Jo jag tjatar om det för det är verkligen inget AIK-spelarna skämts bort med de senaste åren och det var kul att se utväxlingen på isen. Och sedan såväl spelglädjen som glädjen efter målen på isen. Är det något som Richard Gynge personifierar så är det en väldig glädje, inte minst efter gjorda mål. Om det sedan är han eller någon annan som fått in glädjen vet jag inte men kul var det att se.

Sedan var det såklart väldigt viktigt för AIK att man gjorde en så här bra match efter den minst sagt bleka insatsen i Östersund i onsdags. Viktigt mentalt både för supportrar och lag tror jag. Viktigt också att defensiven satt där efter tolv insläppta på de två första matcherna blev kvällens siffra noll. Lundström bör få en extra bulle till kaffet i helgen även om jag tycker att hela laget bjöd på en klart bättre defensiv nu.

Här är en intervju med Richard Gynge:

Copyright ljud och bild: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: