tisdag 4 oktober 2022

Korta tisdagslistan! Hundra procent, tålamod och ett enda mål

Djurgården tackar sina tillresta fans. Skärmdump från C More

Bortamatch för Djurgården i dag då man redan nu mötte Kristianstad igen. När lagen möttes på Hovet första gången i omgång två, vann gästerna med 4-2 efter att ha chockat DIF en aning med sina snabba kontringar.

I dag var Djurgården förberedda och vann med 1–0. Segerskytt John Norman med 3.32 kvar av den tredje perioden.

Här är fem punkter från matchen:

CARL LINDBOM!
Höll sin första nolla i Hockeyallsvenskan och den första i en seniortävlingsmatch i Djurgårdströjan. Han gjorde det genom att ta 47 skott (jämfört med DIF:s 27) och storspelade i såväl fem mot fem som i boxplay och när Kristianstad tog ut målvakten i slutminuterna och verkligen var in your face på DIF-målvakten!

Detta var Djurgårdens fjärde match, man har vunnit tre av de fyra och samtliga tre gånger har Lindbom stått i mål och briljerat. Den här kvällen såg han ut som att han inte har gjort annat än storspelat. Självförtroendet verkar vara på topp.

TÅLAMODET!
Det var nära att bli en 0–0-match under ordinarie tid. Det är lätt att tappa tålamodet när man har en puck i ramen, skjuter på målvakten, har bra tryck men inte får till det men Djurgården gnetade disciplinerat på, höll ihop spelet och laget och hetsade inte ens upp sig när man hade gjort mål utan jobbade verkligen hem tisdagens trea.

MÅLET!
Inte ofta ett mål räcker men den här dagen gjorde det faktiskt det och lite typiskt var det kanske att John Normans 1-0 gjordes genom att han bökade in en retur. Inte det minsta flashigt utan blåställ på.

BOXPLAY!
Kristianstad radade upp pp och dröjde till 54.32 av matchen innan DIF fick sitt enda. Men vad gjorde det? Djurgården ställde upp samlat och stabilt i pp och gjorde livet surt för hemmalaget som blev allt mer frustrerat.

DET FINNS ATT JOBBA MED!
Djurgården hade ett gäng mot ettor som borde ha suttit. Man släppte dessutom en hel det två mot ettor emot och hade återigen en del problem med Kristianstads snabba kontringar, något som John Norman själv konstaterade i segerintervjun med C More där han även tillade att ”Vi behöver spela lite smartare bara så blir det här bra.”

Inga kommentarer: