fredag 21 oktober 2022

" Det finns ingen som kan rubba mig just nu"

Carl Lindbom har spelat åtta av tio matcher och har vinster med sig från samtliga.
Foto: Marie Hallman/ hockeymedmariehallman.se

Carl Lindbom inledde säsongen med vinst (5-3) mot Västerås borta. Efter det har han stått i åtta av Djurgårdens tio matcher och vunnit samtliga han fått förtroendet i.

Det har blivit tre nollor på de åtta matcherna och i de fyra senaste matcherna har han släppt in noll, noll, ett och nu två mål. Succé är ett understatement.  

Här är en intervju med målvaktstalangen, blott nitton år, som ser ut att vara det dubbla... när han spelar match vill säga. Stabil, lugn, rätt placerad, läser spelet fint, har det mentala övertaget. Ja sådär kan man fortsätta rada upp superlativ. Men det är något speciellt med unga målvakter som kliver fram som de inte har gjort något annat.

Här pratar vi om laget runt om honom, vad som vände matchen mot Löven, tankarna inför säsongen, buzzen som är nu, barndomsdrömmen, alla år i klacken, styrkan i läktarstödet, lugnet, hur man får honomo att lacka ur, pressen att fortsätta leverera, förebilder, tjurighet efter förluster, JVM, DIFs starka tredjeperioder med mera. IN och lyssna!

Copyright ljud och bild: Marie Hallman / hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: