onsdag 12 oktober 2022

Dali Dvorsky: "Bara lära sig av misstagen"

Dalibor Dvorsky efter matchen mot Almtuna. Foto: hockeymedmariehallman.se

Det blev som sagt bara ett mål från AIK;s sida och det målet gjordes i första perioden av Dalibor Dvorsky som även fick lägga en straff men den tog Viktor Andrén.

Men förutom målet, som var riktigt fint prickskytte från AIK:forwardens sida så var det hans spel som var den verkligen behållningen den här matchen, i alla fall i AIK.

Det händer grejer när ”Dali” är på isen. Han vågar testa saker, litar på sitt eget spel och är svårstoppad och skyddar pucken på ett fint sätt, som på slutet av matchen när jättetalangen snurrade runt ett par Almtunaspelare med pucken som klistrad på isen.

Bra på svenska är han också. Så här är en intervju med Dalibor Dvorsky efter förlusten i Uppsala om målet, straffen, sin tid i AIK, hur han har utvecklats senaste åren, svenskan, vad som gäller den här säsongen med a-lag kontra J20 med mera.

In och lyssna: (det piper till vid ett par ställen under intervjun, det är någon typ av teknisk störning som blev under inspelningen och som jag inte lyckats fixa tyvärr så ni får bortse från det"

Copyright: Marie Hallman/hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: