fredag 14 oktober 2022

Fredagslistan AIK vs SSK 6-3: Hemma bäst!

AIK, i rosa tröjor till förmån för Bröstcancerfonden, tackar sina fans. Foto Skärmdump CMore

SSK kom med segrar i bagaget, AIK lite tilltufsade längst ner i tabellen - men till stor del också där på grund av att tabellen haltar.

Av förutsättningarna syntes inte när matchen drog igång. AIK, för kvällen i rosa tröjor till förmån för bröstcancerfonden, njöt av hemmastödet och körde över SSK. Det var ingen större tvekan där och Gnaget har nu hoppat från sista till 11:e plats, fortfarande med färre spelade matcher än lagen ovanför.

Här är  några tankar från fredagens match:
Öhman (till höger) jublar efter 6-3. Foto Skärmdump CMore

OSCAR ÖHMAN!
Har inlett säsongen med lite speltid och var uppsatt som trettonde forward i denna match. Men när Daniel Muzito Bagenda klev av isen en stund efter en skada fick Öhman hoppa in i spelet.

Gjorde 1-0 under sitt första byte, vid första puckkontaktet och 2-0 i byte nummer två. Hann bara gå två totalt en minut och 28 sekunder mellan målen. Målen var Öhmans två första i AIK-tröjan i Hockeyallsvenskan. 

Man får anta att han får lite mer speltid framöver. Allt annat vore tjänstefel av Blomqvist.

HEMMA BÄST!
Det är inte alltid som AIK har haft bra resultatsiffror hemma och egentligen ska man väl vänta lite då detta var blott andra hemmamatchen på AIKs totalt sex spelade matcher den här säsongen men så här långt så har de två hemmamatcherna gett 10-3 i målskillnad efter två matcher vilket kan jämföras med 11-16 borta på fyra matcher.

Det har varit mycket publik totalt sett och bra med folk och drag i klacken under AIKs två första hemmamatcher och jag VET att det hjälper till, spelarna betonar det i parti och minut och det betyder något. Det gör verkligen det! Så jag hoppas att AIKs fans fortsätter just så här.

MÅLVAKTSBYTET
SSK bytte målvakt i första pausen efter att Fredrik Bergvik hade släppt in tre mål i den första perioden. Men första målet gick i en märklig båge som ställde honom och vid de två andra fick han inte mycket hjälp. Så tufft gjort då Bergvik dessutom gjorde sin första match mellan stolparna för säsongen.

MUZITO BAGENDAS SKADA
AIK-forwarden Daniel Muzito Bagenda skadade sig i sitt första byte. Lite oklart vad som hände även för honom själv. där var en närkamp men inget uppenbart ojuste. Han låg kvar en stund på isen, åkte sakta ut, gick direkt till omklädningsrummet för omplåstring men återkom senare i matchen i spel. Han fick en del ispåsar efter sina byten så vi får väl se längre fram vad det var som fick sig en smäll. (se även citat längre ner)

ERIK FLOOD
En allt annan är flashig spelare men så nyttig! Den 26-årige AIK-backen finns där och skapar chanser, driver på, är en av de minst till storlek sett i AIK men hans betydelse är viktig för laget. Flood som är född i Stockholm, har Borlänge som moderklubb och som är fostrad i Leksand, Hedemora och Modo innan resan gick via Mora, Östersund och Almtuna samt Kristianstad och Vita Hästen, Hudiksvall och slutligen Kristianstad innan han kom till AIK inför denna säsosngen. Han står redan på sju assist, två av dem kom mot SSK, och toppar nu AIK:s poängliga efter de sex första matcherna och är en sådan underskattad spelare som bidrar i det tysta. Respekt!
 
MCGREW!
Är bara 23 år men spelar med pondus som en 30-åring. Har spelat collegehockey, i WHL, AHL och ECHL innan han kom till AIK och Hockeyallsvenskan och är en väldigt myttig spelare. Har bidragit i samtliga matcher minst med sitt alerta och självsäkra spel. Håller han i så här så kan det bli riktigt bra.
 
SSK?
Gick inte att känna igen. Kom från fina matcher men här var det avslaget från start. Fruktade Nicola Pacic? Nja. Linus Videll? En av dem som gjorde mål men nej, jag väntar mig mer. Lider med Bergvik som tvingades kliva av. Ska sannerligen inte lastas ensam för de tre insläppta målen.

MÅLVAKTERNA: 
Niklas Lundström, AIK 88% samt Fredrik Bergvik, SSK 70% och Nikita Tolopilo, SSK 87,50%.
 
BÄST I AIK:
MMM Oskar Öhman, f
MM: Filip Windlert, b
M: Jacob Mcgrew, f
 
BÄST I SSK
MMM: Filiph Engsund, f
MM: Alberg Sjöberg, f
M: Linus Videll, f


Foto Skärmdump CMore
 
SOM SAGT VAR: (samtliga citat kommer från C Mores sändning)
”Coach sa till mig att ta puckarna till mål så jag gjorde väl det då. Det är helt underbart att göra mål inför fansen här. Det har kommit mycket folk, det är underbart.
 Victor Öhman efter sina två mål i första perioden
 
”Jag kommer knappt själv ihåg vad som hände, jag åkte väl in i hans armbåge där och fick en blackout. Sedan tog vi det säkra före det osäkra och gjorde några tester men det kändes okej så jag spelade vidare.”
Daniel Muzito Bagenda om varför han klev av och sedan kom tillbaka.


Inga kommentarer: