onsdag 5 oktober 2022

Korta onsdagslistan: För lite för sent för AIK i Mora

 
Lite gruff efter slutsignalen i Smidjegrav där Mora sköt och sköt och vann med uddamålet mot AIK. Foto Skärmdump C More.

Defensiven satt väl där den skulle, mestadels men offensiven plockades inte fram förrän i tredje, det räckte inte. Här är några korta tankar:

SPEL MOT ETT MÅL!
Vet inte riktigt hur AIK tänkte när de gled in på isen i Smidjegrav men jag misstänker att de inte hade tänkt spendera mesta delen av tiden i egen zon, vilket de fick göra i nästan hela första perioden. Skotten noterades – till slut – till 19–3  under matchens första 20 minuter.
 Ska man hitta något positivt här så lyckades AIK effektivt stänga bakåt under stor del av tiden. Moras Måns Carlsson gjorde förvisso 1–0 efter 13.11 men då efter att ha jobbat in 15–1 i skott.
Så credd till AIK för det defensiva jobbet där men framåt då? Man måste som bekanta framåt i hockey. Den andra perioden var rätt lik den första, det var först i tredje som AIK började sätta press och det var på tok för sent även om det nu inte gjordes så många Mora mål heller.
 
RICHARD GYNGE!!
Richard Gynge avgjorde straffskyttet mot Modo i bortapremiären och sköt därmed hem bonuspoängen i den matchen. Efter det har forwardsstjärnan bidragit med assist men nu kom även första spelmålet under ordinarie tid i AIk-tröjan sedan återkomsten. Inget fancy alls men hårt jobb kan vara vackert det med. Gynge sköt, det blev en retur som han plockade upp och reducerade till 1–2 med. Detta med 24 sekunder kvar av andra perioden.
 
RÄTT UPP I KRYSSET
Just som AIK fått kontakt där i slutsekunderna så jobbade Moras Albin Grewe fram en straff som kollegan Johan Persson förvaltade på bästa sätt. Moras stora stjärna var hur kylig som helst i duellen med Niklas Lundström och placerade pucken rätt upp i högra krysset (Niklas vänstra).
 
ALBERT LYCKÅSEN
Är en spelare jag gillar att se in action. Frejdig, modig, går en hel del på känsla och går det så går det men det krävs att man vågar för att något ska hända och sättet han lurade bort sin uppvaktning vid 2–3-reduceringen var fint att se. Avslutade dessutom med ett skott ribba in. Att han dessutom jobbar uppoffrande bakåt gör inte saken sämre. Det mindsättet, frimodigheten, det humöret Lyckåsen spelar med behövs i AIK.
 
300 POÄNG!
Christian Sandberg var inblandad i 2–3-reduceringen och den assistpoängen innebar att ”Sampa” nu gjort 300 poäng i Hockeyallsvenskan. Det är bara fem spelare (AIK-ikonen inkluderad) som nått den milstolpen så hjälmen av för den!
 
CITATET:
”Det handlar om kamp och ett jävlar anamma som måste bli bättre”
AIK:tränaren Anton Blomqvist i CMore.
 
MÅLVAKTERNA: Kari Piiroinen, Mora 92 %  och Niklas Lundström, AIK 93,48 %

BÄST I AIK
MMM: Richard Gynge, f
MM: Niklas Lundström, mv
M: Albert Lyckåsen, f

BÄST I MORA:  Axel Sundberg, f, Kari Piiroinen, mv och Albin Grewe, f.

Inga kommentarer: